ЛЪЖА Е

АНГЕЛА МЕРКЕЛ С НЕОНАЦИСТСКО МИНАЛО?

 

В Германия публикуваха компрометиращи снимки на сегашния федерален канцлер Ангела Меркел. на снимката, която е пусната в интернет пространството от германското подразделение на международната организация на хакерите Anonymous, фрау Меркел откровено се радва на компанията на скинхедс.
Снимките са правени през далечната 1993-та в неонацистския, младежки център Elbterrassen в немския град Магдебург.
меркел нео
Снимките са публикувани със съпътстващ надпис:
” Отначало (FDJ) социалитска, после шпионин на Източен Берлин, след това се шляе със скинхедс, а сега е канцлер на Германия. Това е кариерата на г-жа Меркел!”
FDJ е немският еквивалент на нашия Комсомол, но в социалистическа ГДР-съюз на свободната, немска младеж. Ангела се е издигнала до ниво секретар на отдела за агитации и пропаганда на тази организация. Фразата ” шпионин на Източен Берлин” намеква за това, че Меркел е била заподозряна в работа за «штази»- източно германско разузнаване, по подобие на КГБ. Ангела сама е признавала, че немските ” чекисти” са се опитвали да я вербуват, но тя уж се била отървала с шегички : ” Няма да се спарвя, защото съм много приказлива”.
И ето- нов компромат. Меркел е участвала на сбирка на неонацисти. При това визитата и при тях се случва почти непосредствено след шумно коментирано престъпление- скинхедс пребиват до смърт с бейзболна бухалка антифашиста Торстън.
Мнозина тук си припомнят как се изказвайки се в Бундестага канцлера на Германия допусна словесната грешка, като заяви че ” антисеметизмът се явява граждански дълг на всички германци”. След това, за да замажат положението, пресс-секретарите на Меркел бяха принудени да публикуват поправки към речта и.
Сега, след появата на деликатните снимки с неонацистите на правителството на Германия отново му се наложи да влиза в обяснителен режим. В официалното оправдание се казва, че Меркел напротив” работела на това място, за да откаже младежите от неонацистските идеи и да ги приобщи към програми за демократизация и борба с фашизма”.
В Германия се лансират две версии за появата на дискусионните фотографии.
Едни казват, че фрау Меркел по тнози начин иска да избегне по-нататъшното покровителство над властите в Украйна, където напоследък се наблюдава опасна концентрация на неонацисти.
Други намират твърде много прилики с компромата за кандидата за президент на франция и бивш глава на МВФ Доминик Стросс-Кан. Веднага щом той огласи намеренията си да освободи света от засилващата се доларова система, той беше набеден над насилие над камериерка от афро-американски произход, която беше два пъти по-едра от нарочения за неин насилник. И едва когато политическата кариера на Стросс-Кан беше провалена се изясни, че камериерката всъщност е лъгала и въобще подобен род шантажи са и служили за източник на доходи и преди.
Експерти считат, че САЩ и сега се опитват да оказват натиск върху Ангела Меркел по повод новия френско-немски “мирен план” за прекратяването на войната в Украина. За сега компроматът само цели сплашването на германския канцлер да не се отклонява от поетия твърд курс на Америка по отношение натиска срещу Русия и поддръжка на Киев. Но, ако Меркел си позволи да противоречи на Вашингтон в ход могат да влязат и “по-опасни” компромати. Та нали, както стана известно след признанията на Едуард Сноудън американското разузнаване дълги години е подслушвало телефона на Меркел. И със сигурност са наясно с много нейни лични и държавни тайни!
Иван ГРАЧЕВ
Комсомольская правда