Без категория

Кои са най-добрите музикални инструменти за деца?

Ученето никога не е било толкова забавно! Музиката има голямо влияние върху хората и още повече в началния етап от живота им поради ползите, които носи за развитието на децата.

Първото нещо, което трябва да вземете предвид при избора на музикален инструмент, е възрастта на детето. Не забравяйте, че от 2 до 5 години децата нямат големи двигателни умения и са склонни лесно да се разсейват, за тези случаи се препоръчват ксилофони, пиана и малки барабани . 

Идеалната възраст за обучението на децата да свирят на музикален инструмент е 5-годишната, но не забравяйте, че това не трябва да се налага от родители или други хора, а трябва да бъде избрано от детето, за да развие по-добре любовта си към музиката. Има обаче инструменти, които не са много взискателни и затова са по-добри за въвеждане на децата в света на музиката.

Китара

Китарата е един от най-популярните музикални инструменти, защото е лесен за транспортиране и не е от най скъпите. Единственият недостатък е, че може да бъде трудно за детето да натиска силно струните на акорда в началото.

Барабан

Въпреки че на пръв поглед може да изглежда трудно, ударните инструменти като барабаните позволяват на децата да експериментират с повече видове звуци, отколкото с други музикални инструменти, което прави ученето по-динамично и игриво.

Флейта

Като духов инструмент, детето ще се научи да контролира дишането си и времето за издишване на въздуха. Друг плюс е, че те са малки и леки, така че са лесни за транспортиране .

Пиано

Въпреки че усвояването на пианото отнема много време, то е един от инструментите, които развиват най-много социални и когнитивни умения у децата.


 Защо музиката е важна за децата?

Музиката има положителен ефект върху развитието на децата, тъй като при упражняване на музикален инструмент работят някои части на мозъка, които стимулират ученето, засилват концентрацията и подобряват способността за анализ, синтез и памет.

Изучаването на музикални инструменти стимулира емоционалната интелигентност, която помага на децата да контролират емоциите си. По този начин те се научават да се социализират по-добре и да генерират съпричастност към чувствата на другите деца.

Вижте още...

Интервю за работа

radi

Строителна бригада

radi

Обезпечен заем – какво представлява?

radi