Без категория

Музикални инструменти – избор на синтезатор

Никога не е твърде късно да започнете да учите нещо ново. Ако отдавна сте фен на музиката, може да започнете да се учите да свирите, без значение от възрастта. Най-популярният музикален инструмент днес е синтезаторът, който се явява опростена версия на пианото. Изборът на музикален инструмент обаче може да не е толкова лесен. Как да не сбъркате с покупката, ще видим сега.

Как да изберем правилния синтезатор

В асортимента на много музикални магазини, продаващи електроника, можете да намерите десетки модели с различни цени и функционалност. Ето защо, преди да изберете синтезатор за начинаещ възрастен, си струва да се запознаете с онези негови параметри, които заслужават специално внимание на купувача.

Видове синтезатори

Когато решавате как да изберете синтезатор за вашия дом, трябва задължително да вземете решение за неговия тип. Синтезаторите могат условно да бъдат разделени на три категории. Нека ги разгледаме поотделно.

Модели синтезатори за начинаещи. Те се различават по малък размер и диапазон от 4-5 октави. Обикновено тези устройства имат достатъчно стилове, гласове и клавиши за новоизлюпени музиканти.

Полупрофесионални синтезатори. Диапазонът може да включва от 5 до 8 октави. Едва ли си струва да купувате такъв синтезатор за дете – но за възрастен, който се надява да се занимава с музика по-сериозно, те са доста подходящи.

Професионални синтезатори. Тези модели са предназначени за опитни музиканти. Такава покупка би била твърде скъпа и непрактична за начинаещ. Освен това е малко вероятно начинаещият да може да използва големия брой програми и ключове.

Има и четвърта категория – цифрови пиана. Инструмент, който се свири, за да имитира класически музикални модели.

Когато решават какво да изберат за начинаещ, синтезатор или цифрово пиано, хората обикновено се спират на първия вариант. Вторият е подходящ за тези, които са свирили на пиано и преди. Цената на цифровото пиано обикновено е по-висока от тази на синтезатора – но, разбира се, винаги можете да намерите и бюджетни версии.

Вижте още...

Предимства на потребителските кредити

radi

Домакински уреди: практичност и предимства

radi

Технология за полагане на битумни керемиди

radi