Без категория

Търсите работа в социалните мрежи

В случай, че сте решили да търсите работа в социалните мрежи – там се публикуват както от официалните страници на наемащите компании, така и от самите служители, а репостите бързо разпространяват информация в мрежата. За да разберете навреме за свободните работни места, е полезно да се абонирате за личните страници на мениджърите на компаниите, в които искате да работите.

Ако някой напише, че напуска интересна позиция за вас, можете учтиво да пожелаете успех на новото му място в лична кореспонденция и да поискате контакти на някой от отдела по персонала. Ако вие сами публикувате пост за търсене на работа, настройте своя профил, така че потенциален шеф да може да ви пише.

Сайтове за търсене на работа

Големите сайтове имат много свободни работни места в различни градове и индустрии. По правило свободните работни места се модерират, а услугата постоянно се развива и подобрява, за да привлече нови потребители. Големите работодатели обикновено изброяват всички свободни работни места на един сайт.

Някои компании не посочват преките си контакти, така че можете да се свържете с тях само чрез формата на сайта за търсене на работа. Също така сайтът може да изисква задължителна регистрация.

Плюсове: много работни места, много инструменти за персонализиране на търсенето, надеждни компании, много големи работодатели.

Против: трябва да се регистрирате, може да няма директни контакти, така че ще трябва да изчакате отговора на работодателя.

Професионални общности

Тематичните страници в социалните медии и специалните сайтове са чудесни, ако търсите място в определена област. Свободните работни места се публикуват на уебсайтове и в общностите могат да възникнат професионални дискусии: можете да разчитате на полезни съвети от колеги по търсене на работа или актуални проблеми.

Плюсове: тесен обхват на търсене, директни контакти на работодатели, съвети от колеги.

Недостатъци: някои професионални общности са затворени, понякога има само директен контакт с мениджъра и няма информация за компанията.

Вижте още...

Как да изплатя кредитната си карта?

radi

Парти рокли за младежи

radi

Безплатен бърз онлайн кредит – какво е това

radi