Без категория

Пазете се от измами с онлайн заеми! Знайте правата си

С нарастването на дълговете по кредитните карти и цените на жилищата не е чудно, че все повече хора търсят начини да получат бързи пари. За съжаление това води до увеличаване на измамите с кредити. В наши дни има много варианти на хищническото кредитиране. Сега повече от всякога е важно да познавате правата си и да се предпазвате от тези кредитни акули.

Измами с онлайн заеми: знайте правата си!

Преди да се запознаем с особеностите на измамите с онлайн кредити, е важно да знаете правата си. Имате пълното право да се защитите от онлайн измами. Ако даден кредитор нарушава правата ви, не се страхувайте да го докладвате на властите. Съществуват много видове измами с кредити, като всеки от тях има свои собствени червени флагове, за които трябва да внимавате:

 

Заеми, които да избягвате

Следните видове заеми трябва да се избягват на всяка цена: – Това са заеми, при които предоставяте като обезпечение собствеността на автомобила си. Заемодателят ви отпуска краткосрочен заем срещу вашия автомобил и вие трябва да му го върнете с лихва – с титлата като обезпечение. Заемите за прехвърляне на собственост са изключително скъпи и вкарват хората в капана на дълговете, като затрудняват (ако не и правят невъзможно) получаването на друг заем. – Заеми до заплата – Заемите до заплата са краткосрочни заеми, които често се отпускат от нелицензирани кредитори.

 

Заеми на вноски

Кредитите на вноски стават все по-разпространени в интернет. Въпреки че повечето от тях са законни, някои не са. Заемите на вноски са такива, при които заемате определена сума пари за определен период от време. Заемодателят ви дава тези пари на няколко вноски. След това вие изплащате тези редовни вноски с течение на времето. Тези заеми са много подобни на плановете за плащане, предлагани от традиционните финансови институции. Но за разлика от тях не е необходимо да имате добър кредит, за да се класирате.

 

Измамниците стават все по-изобретателни и се насочват към всички видове хора. Ако се нуждаете от бързи пари, бъдете внимателни. Уверете се, че разбирате условията на заема, преди да подпишете каквото и да било споразумение. Имайте предвид, че има много начини да получите бързи пари, без да се поддавате на измама. Те включват вземане на личен заем, получаване на подарък от член на семейството, използване на спестявания или искане на аванс на работа.

Вижте още...

Интервю за работа

radi

Съвети за здравословно хранене с ограничен бюджет

radi

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ОГЛЕДАЛО ЗА БАНЯ

radi