ОПАШКИ

КУРтенкови пак полудяха! Садисти истерясват, чрез петиция. Сайтът я премахва.

Във връзка, и като последствие от наскоро проведения митинг пред министерство на Вътрешните работи(макар и в неработен ден, събота), чиято цел беше да се привлече вниманието на министър Бъчварова и Прокуратурата към ширещите се в интернет пространството и по-конкретно социалната мрежа Фейсбук призиви за насилие и садизъм спрямо уличните кучета, се пръкна петиция с комедиен елемент ” Убий куче-спаси дете”, дело на “обичайните заподозрени” ,заради чиято дейност и беше мероприятието на природозащитниците. Както се знае, в България вече не първа година насилието над животни е инкриминирано и е част от Наказателния кодекс на Републиката. Наказанията варират от лишаване от свобода за срок от 3 години до глоба в размер на 10 хиляди лева. Група граждани със съмнителна психическа стабилност разпространяват из интернет рецепти и жестоки методики за умъртвяване на уличните кучета, като гарнират словоизлиянията на болното си психика и с подходящи, спиращи дъха снимки. Разбира се не е ясно, дали психопатичните прояви на тримата активисти психо-кучемразци братята Атанас и Андрей КУРтенкови и сватбеният фотограв Светлин Минков остават само в сферата на болните им фантазии или имат и криминално приложение на практика, но факт е , че идеите им са намерили и последователи. От всичкото това не става ясно, дали все пак лудостта на едни няма да доведе до реални , престъпни действия било то на същите или на други, увлечени от идеите поради неосведоменост или невръстна възраст, а може би и поради същите психически “особености”, да не кажа отклонения. Важното е, че Фейсбук реагира светкавично и остро на всякакви снимки и постове съдържащи насилие, а към техните изстъпления проява съмнителна търпимост. Тук, може би е мястото да упомена, че въпросната социална мрежа вече си има и българско представителство….Намекът, който правя е дебел!
Известно е, че тримата Фейсбук садисти са много жадни не толкова, може би за смъртта на кучетата, колкото за слава, за това винаги се радват, като им се обърне внимание от природозащитниците. Те се врат по всички групи за защита и помощ на животни в беда и спамят с досадни, болнави коментари. Последният им бисер е нелепа петиция, която има за цел да дразни наречена ” Убий куче-спаси дете”.
Понеже за децата съм силно загрижена, за това ще взема пряко отношение. Не е Безопасно из интернте пространството, а камо ли на свобода по улиците да бродзят психопрати, които носят на раменете си глави пълни със садистични идеи за бавна и мъчителна смърт. Не е безопасно да се пускат безконтролно в публичното пространство рецепти как се ръси отрова по градинки и пясъчници, където децата си играят и могат да умрат бавно, мъчително, но сигурно. Когато говорим за безопасността на деца, мисля, че съответните органи следва незамедлително да издирят въпросните подстрекатели на разсипването на отровни вещества по тревните площи на градовете, преди да сме осъмнали осеяни с детски трупове!
Смъртното наказание в България, уви е отменено (колко жалко и нелепо!), но може да префразираме така ” Заключи садист-спаси дете!”
За щастие, сайтът който поддържа он-лайн петициите е реагирал вече на нелепият опит на психично болни граждани да дерибействат и петицията е премахната! Все още заглавието и се вижда, поради бавното действие на обновяване на системата. Ето и официалното съобщение от сайта :
“Гражданска Петиция
Не, не спим. Лягаме си чак късно вечер, понеже сме заети да предлагаме безплатен сайт за петиции или да отговаряме цивилизовано на цивилизовано зададени въпроси от потребители. Петицията е премахната преди няколко часа, но просто системата е направена така, че отнема известно време преди заглавието да изчезне напълно от заглавната страница. Както виждате, текста на петицията го няма и дори не може да бъде подписана.”

Вижте още...

ЖИВИ ДА ГИ ОДЕРЕШ!

admin

Най-сладките бебета на света!

admin

ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ ИСКАТ СЪД ЗА САДИСТ ОТ ФЕЙСБУК!

admin