ОПАШКИ

ЩЕ ТРОВИМ КУЧЕТАТА!

Българинът тотално озверя. Поради липсата на действащо законодателство и работещи правоохранителни органи гражданите на страната ни често се чувстват свободни да дерибействат и да се саморазправят с риск за своето и чуждото здраве и обществена безопасност.
Тази табелка се е появила в градинката на ул. Канарче, кв. Дървеница в София!

отрова

Разсипването на отрова из публични места е престъпление и подобен добре оформен етикет би следвало да доведе до проверки, арести и наказания. Уви, свидетели сме само на ” шерване” из Фейсбук и редовната вълна от възмутени коментари.
Припомням, че убийството на животни за цели различни от препитанието, позволеният лов и на места различни от определените, както и посредством жестоки способи е престъпление според Наказателния Кодекс на Републиката, за което се предвижда наказание до 3 години затвор и до 10 хиляди лева глоба….
кучета мъртви
Отделно от неуважението на българина към законодателството, е и тоталното незачитане на живота и здравето на другите живи същества, в това число не само на бездомни и домашни животни, но и на хората, защото отровата лесно може да бъде погълната, както от играещо си в градинката дете, така и от клошар или възрастен, гладен човек, които в последните години често са забелязвани да посягат към изоставени сандвичи и банички из паркове и градинки.
Откровеното разполагане на подобна добре опакована и оформена табела на публично място говори за крайното подивяване на нашенеца, който съвсем се е абстрахирал от обстоятелстовото, че в страната, въпреки всичко действат някакви законови норми и все пак функционират правоохранителни и правораздавателни органи, както и места за изпълнение на наказанията.
Апелирам към будната общественост да сигнализира за подобни прояви на анархизъм и безчинства, да изисква от институциите да прилагат законовите репресии спрямо нарушителите и всячески да препятстват по законов ред противообществените прояви на своите съграждани и съседи!

Вижте още...

Безделници в действие!

admin

Коне мрат от студ и глад в Осоговската планина

admin

ЖЕРТВИ НА ЛЯТНАТА ВАКАНЦИЯ….

admin