РЕЗИЛ

Убий простака, но не с мълчание!

Така, след представилата се за съпруга на министър джофра, чиято самоличност за нейно превелико щастие на мен все още ми е неизвестна, идва мигът на славата и на един, който го знам кой е със задоволство съобщавам, че селяндурът си се вихри само в провинцията. Нооо, когато на село идват гости от града е редно селяндурщината да се пообере и подтисне. И въобще, и като цяло дошло е времето селяндурите в тая държава да ги пооберем и подтиснем, ама бая да ги подтиснем, така че гък да не смеят да промълвят из под подметките на страха!
Не се вълнувам от футбол, но един шут тук следва да забия. И да посоча вратата към изправителните институции на един, който ми говори на уличен жаргон, така намеквайки, че трябва да яде малко от уроците на улицата и с улични методи да получи възпитание как се държи човек, като човек с хората.
Някакъв от Разград, лудогорско пиле, шефче или нещо си там на футболен отбор нещо не е разбрал правилно, че шуробаджанащината на Бай му Ганьо – Бойко от Банкя е към своя финал и никой в България не е намерен дълго да търпи простащината да шества из светлините на прожекторите.

домус бойко

домус бойк
Кирил Домусчиев (името му съобщавам само за яснота на изложението), когото ще наричам в този текст Кирето, защото такъв простак не селедва да се назовава с две имена, а като селско, дворно куче му стига и само едно име, се разджавкал, все едно му дърпат кокала от прогнилите кътници пред млад журналист на импровизирана пресс конференция на крак у неговото село…
Domuschiev-645x356
Простакът Киро мен не ме учудва. България бъка от простаци, и колкото си по-прост и по-посредствен толкова по-често те дават по телевизора. И, впрочем Кирето ви е наказание, драги журналисти, за това че дадохте ефир, дадохте светлина и терен на простотията да шества из България, по високите етажи на властта, по централните медии, в управлението, в бизнеса, в спорта…. Кирето вие си го създадохте, дадохте му самочувствието да ви лае, даже да ви хапе!
Киро простака изпадна в типичната селска агресия от безсилие, като израз на отсъствие на възможност за аргументация. Наричаше наплашеното, младо репортерче олегофрен и даже на финала на селската свада в национален ефир го избута грубо, демонстриайки превъзходството си на “пръв на село” пред последния в града… Репортерчето мълча, кима, кима , мълча… Останалите негови колеги, журналисти и те така…Снимат, записват…. Дали са изпитвали задоволство, че правят хубав репортаж не зная, не ме и интересува. Интересува ме защо пост фактум битието прелива от форми на възмущение от простащината на Кирето, а там, на място никой не запуши човката на един селски цървул, който си е объркал мястото?! Нямаше ли как в светлините на всичките тези прожектори, простотията не само да бъде регистрирана, но и порицана?! Защо това Кире не бе размазано, като селска дървеница в целия апогей на наглостта и простащината си от представителите на медиите, на интелигенцията, на тези, които днес ми се възмущават из вестници, социални мрежи и сайтове?! Или за вас това е нормално поведение?! Вие дали знаете, това Кире дали знае, че ако така се “отвори” в някоя селска кръчма, било то дори и в милия си Разград, милите му съграждани направо ще го обрежат там на място, всякакви мераци да се “отваря” ще му секнат в зародиш- живота учи, вероятно някой ден, все някой ще го “отвори” как трябва да се държи в обществото. Ама, ей на пред безсилния журналист, бранещ честта си само със силата на словото може и с ръка да се посегне, може и грубо, може и с обиди и псувни… Апропо, къде отиде силата на словото на тези журналисти, присъствали на това позорно събитие? Толкова безмълвни ли ги остави простащината на простака, че не можаха да резнат на дръвника главата на писукащото лудогорско пиле, да му се запуши човката, така че да помни и знае мястото си и силата на медиите?!
Слугинаж! До това води!
Сега да видим къде са корените на злото, защото както знаете злото никога не идва само! Или как така му порасна на Кирето работат, ама не оная. Веднъж Кирето откривал на стадиона си в Разград с капацитет има-няма 12 хиляди места, някакъв залухав нов сектор с още 2 хиляди пластмасови, китайски седалки…
На напълно частното, макар вероятно и радостно събитие, относно разширяването бизнеса на Киро-простака се изсипали с ДЪРЖАВНИЯ хеликоптер Ганьо от Банкя, в ролята си на министър-председател на Република България, дебелата Лили- министър на регионалното развитие и благоустройството и още един, за да бъдат глупаците, както винаги трима- министърът на финансите Владислав Горанов.

лента разград

лента разград 2

 

От какъв зор и за чий х*й искам да попитам аз такива почести на един простак?! Лентички ще режат, на корем ще ядат….А, резултатът е ,че простакът става нагъл, въобразява си, че има тежест на общодържавно ниво и си позволява да не помни къде и пред кого се намира и с кого и как разговаря. В резултат на подхранването на простаците по-между им безпрепятствено, те се назобват, назлобват и почват, като всяка наядена въшка да ни се покатерват на челото!
Така, че сега е момента да се плеснем по това заспало чело, да вдигнем чехъла и да размажем гнидите между два нокътя! Иначе, това ще е само началото…
И, запомнете, ако някой ви псува, бута или се отваря насреща ви-дайте му да се разбере!
PS: Очаквайте и втора част от рубриката ” От къде тръгват корените на злото….” или “Как се каляваше стоманата на дружбата между Ганьо от Банкя и Лудогорското пиле, кресливо”.

Вижте още...

112 ПРОВАЛИ ЗООПОЛИЦИЯ, ОЩЕ ПРЕДИ ДА Е ЗАРАБОТИЛА…

admin

Няма отърване!

admin

Яката дупара срещу Издислав-битката на века!

admin