Без категория

Премахни от приятели!

Филмът ” Премахни от приятели” (Unfriended) на продуцента Тимур Бекмабетов (“Wanted”, “Abraham Lincoln: Vampire Hunter”) за две седмици прожекции в САЩ е събрал над 25 милиона долара приходи. Бюджета на филма е едва 1 милион. така филмът само от прожекциите си в САЩ вече се и зплатил 25 пъти. Това е истински рекорд за експерименталното кино. Цялото действие във филма се развива на монитора на кмютъра. жанрът се казва скрийншот на екрана (англ. — «screen capture») и по думите на Бекмабетов с това се отваря нова страница в киноизкуството.
Когато продуцентите на Universal Pictures видели колко ужасени били зрителите на тестова прожекция на филма, студиото закупило трилъра, който бил замислен и развит от талантливия кинаджия Тимур Бекмамбетов . Режисьор е Леван Габриадзе, сценарият е дело на Нелсън Грийвс, продуценти са Бекмамбетов и Грийвс, а изпълнителен продуцент на Blumhouse Productions (“Ouija”, “Paranormal Activity,” “The Purge” и сериалът “Insidious”) е Джейсън Блум.
В главните роли: Шели Хенниг, Моузес Джейкоб Сторм, Рени Олстед, Уил Пелц, Джейкоб Висоцки, Къртни Хелверсън, Хезер Соссамен, Матю Борър, Мики Ривър, Кел Барнс
ЗА КАКВО СЕ РАЗКАЗВА ВЪВ ФИЛМА
В центъра на събитията са учениците Блера, Мич, Адам, Джес, Кен и Вал, които решават след училище да си полафят в трупов чат по Скайп. Неочаквано в чата се появява седми, непознат участник с ник Billy227. Той иска да разбере кой епостнал в нета скандално видео със съученичката на шестимата събеседници Лора Барнс, зради което ученичката е сложила край на живота си. И Billy227 е готов да се добере до истината на всяка цена. Отначало приятелите си мислят, че могат просто да разкарат непознатия от чата или сами да го напуснат, но разбират, че това е невъзможно….

Трейлър с български субтитири

НАГРАДИ
Филмът бе представен в Канада на 20 юли, 2014 г. на Fantasia International Film Festival и на 13 март, 2015 г. в САЩ на South by Southwest Film Festival и има вече 2 спечелени награди.
На Fantasia Film Festival през 2014 г. наградите са Most Innovative Film (Short or Feature) и Special Mention. Спечелените награди са за режисурата на Леван Габриадзе.
Премиера по кината в САЩ и Канада: 17 април, 2015 г.

Вижте още...

Предимствата да вземете първия си заем безплатно

radi

Как да декорираме банята си с луксозни дизайнерски мебели

radi

Най-добрите дизайни и идеи за баня за вашия дом

radi