Полезно

Промяна на усмивката в 3 стъпки

Всеки мечтае за красива усмивка, но как да се постигне, особено когато естествените зъби са много увредени? 

За щастие денталната медицина е много напреднала и предлага различни решения, съпътствани с инвазивни или минимално инвазивни процедури, сред които бондинг, поставяне на фасети и други.

От дентална клиника Medical Dent споделят три стъпки за промяна на усмивката и постигане на блестящи резултати.

Поставяне на зъбни импланти

Сред най-предпочитаните и преобразяващи усмивката процедури се обособява поставянето на зъбни импланти. От Medical Dent споделят повече за предимствата на имплантологията:

  • зъбните импланти се изработват от здрави, устойчиви и биосъвместими титаниеви винтове, които се имплантират в костта и целят замяна на естествените зъби и кореновата им система;
  • представляват основа за поставяне на мост или коронка, които да изградят видимата част на зъба;
  • за изработката им се използва най-често титаниева сплав, като в някои случаи и цирконий;
  • процедурата е подходяща при липсата на един или повече дъвкателни органи и цели не само да възстанови самочувствието на пациента, но и да обособи приспособления за правилна обработка на храната и запазване на костта от стопяване.

Фасетиране

Поставянето на фасети осигурява искрящо бели и красиви зъби, като цели да предостави естествен и естетичен вид на усмивката. Характерно за фасетирането е че това е много надежден и устойчив метод с дълготрайни резултати, които се доказват във времето.

За целта се използват висококачествени материали, които могат да бъдат под формата на пластини, изработени от керамика или цирконий.

Поставянето на фасети е подходящо за премахване на зъбни несъвършенства, възвръщане на красотата на усмивката и корекция на цвета на естествените зъби.

Бондинг

Ако търсите по-бързи резултати, само след първото посещение при денталния специалист, то бондингът е точната процедура за вас. Тя се определя като минимално инвазивна, безболезнена и служи за корекция на зъбни несъвършенства, като пропуквания, счупвания, петна и други. Тя обаче не е подходяща при липсващи зъби.

При бондинга се използва специален материал, наречен фотополимер, чиято функция е да наподобява максимално много естествения цвят и текстура на зъбите.

За да изберете най-подходящата процедура за възстановяване на красотата и естетиката на усмивката ви, трябва да посетите вашия дентален специалист, който да направи оценка на състоянието и да ви даде насоки за последващи действия.

Вижте още...

Видове ортопедични продукти за крак

admin

Важността на избора на препоръчана клиника за лазерна епилация

radi

Оптимизирайте пространството в спалнята си с матраци 90/200

radi