Полезно

Какво е характерно за оранжерията от поликарбонат?

Все повече хора, които се занимават любителски със земеделие, с цел собствено производство, или такива, които целят по-голямо количество за продажби, се доверяват на създаването на специална конструкция, осигуряваща целогодишно отглеждане и добив – парник.

Нарастващият интерес води до повишена достъпност. Съществуват много варианти и фирми, които предоставят услуги по изграждането на оранжерии. Сред най-важните въпроси, които се представят пред клиентите, е изборът на материал и тип на конструкцията.

От Парник БГ коментират, че едни от най-популярните решения са оранжерии от поликарбонат. Кои са основнит характеристики и предимства, които правят този избор оптимален и предпочитан?

Здравина и отличителни свойства

Този материал представлява прозрачна и здрава алтернатива на стъклото, която има няколко ключови предимства. Той е изключително удароустойчив и издръжлив на разбиване. Той е до 200 пъти по-здрав от стъклото, което го прави идеален за използване в структури, които трябва да издържат на влиянието на снеговалежи или вятърни условия. Това е особено полезно за парниците, които трябва да защитават нежните и деликатни растения от влошени атмосферни влияния.

Лекота

Поликарбонатът е изключително лек материал, което носи следните предимства:

  • лесен за пренасяне – може да се пренесе и работи с него ефективно дори от малък екип;
  • лесен за монтиране – това значително улеснява процеса на сглобяване и позволява по-голяма гъвкавост при избора на мястото за поставяне;
  • опростеност – той не изисква тежки подкрепи или сложни конструкции за стабилност, което означава по-малко разходи и време за изграждане.

Изолация

Има отлични изолационни свойства. Той задържа топлината по-ефективно от стъклото, което създава подходящи условия за растеж на растенията. Това означава, че такива парници могат да предоставят по-добра термална стабилност и да запазват оптимални температури за растеж, дори при променливи метеорологични условия.

UV защита

Още едно предимство на материала е, че той е UV-устойчив материал. Той възпрепятства вредните ултравиолетови лъчи и предпазва растенията от изгаряне или увреждане поради прекомерна слънчева светлина. Това е от особена важност за оранжериите, тъй като растенията са изложени на дълги часове на слънце.

Лесна поддръжка

Той не се образува с конденз и не се нуждае от специални грижи, за да се запази в добро състояние. Може да го измиете с навлажнена кърпа, за да го почистите от прах и замърсявания.

Вижте още...

Съвети за дълготрайни букети и аранжировки от божури

radi

Материали за груб строеж: Видове и характеристики

radi

Обнови пространството си: Гид за извозване на стари мебели

radi