Полезно

Какви мебели да изберем в хола според фън шуй

Модерните мебели са ключов елемент в интериорната декорация за създаване на топла атмосфера, която насърчава комуникацията. Дневната трябва да бъде чисто пространство, което съдържа елементи, които ни доставят удоволствие, като книги, музика или цветя. Тъй като ароматите са проводници на енергия, уверете се, че не липсват ароматни свещи или тамян.

  • Изберете удобни места за сядане: Удобните места за сядане са от съществено значение във Фън Шуй, тъй като насърчават релаксацията и спокойствието. Изберете дивани и столове с меки, естествени материали като памук или лен, и се уверете, че те поддържат и са удобни. Ако предпочитате дневната ви да бъде с пластмасови столове, то изберете такива, които имат омекотяване или сложете възглавнички.
  • Изберете обазвеждане със заоблени ръбове: във Фън Шуй заоблените ръбове насърчават потока на положителна енергия и хармония. Изберете мебели със заоблени ръбове вместо остри ъгли и помислете за добавяне на заоблени декоративни елементи като възглавници или килими.
  • Създайте фокусна точка: Фокусната точка може да помогне за създаването на баланс и хармония в стаята. Изберете фокусна точка като камина, произведение на изкуството или голям прозорец и подредете мебелите си около тях.
  • Поддържайте пространството свободно от безпорядък: Безпорядъкът нарушава потока на енергия в пространството, така че е от съществено значение да поддържате всекидневната си чиста. Изберете мебели с вградени решения за съхранение, за да държите вещите си организирани и далеч от погледа.
  • Използвайте естествени материали: Естествените материали като дърво, бамбук или камък са предпочитани във Фън Шуй, тъй като създават успокояваща и хармонична среда. Изберете мебели, изработени от естествени материали, за да насърчите положителния енергиен поток.
  • Добавете растения: Растенията внасят естествена и успокояваща енергия в пространството. Включете растения в декора на хола си, за да насърчите положителната енергия и да създадете спокойна среда.
  • Включете меко осветление: Мекото осветление може да насърчи релаксация и спокойствие. Използвайте меко, естествено осветление, за да създадете спокойна атмосфера във вашата всекидневна.

Когато планирате интериорната декорация на хола, е удобно да премахнете излишното. Това означава да сложим ред в живота си и да се освободим от нещата, които ни обвързват. Но в хола има декоративни елементи, които не могат да липсват, като растения, които имат способността да генерират положителна енергия.

Изборът на правилните мебели във вашата всекидневна според принципите на Фън Шуй може да помогне за насърчаване на положителния енергиен поток и да създаде хармонична и спокойна среда. Чрез избора на удобни места за сядане, избора на заоблени ръбове, създаване на фокусна точка, поддържане на пространството свободно, използване на естествени материали, включване на растения и включване на меко осветление, можете да създадете пространство, което насърчава благополучието и позитивната енергия.

Вижте още...

Парчета блаженство: суровите торти

radi

Минимализмът в обзавеждането ще направи всяка кухня модерна и стилна

radi

Очарованието на сребърните бижута: Разнообразието, което ви очаква в магазините

radi