Без категория

Как се класифицират заемите?

Видовете заеми се класифицират според предназначението и продължителността им. Тоест, в зависимост от това към какво или към кого е насочен заемът, те могат да работят по различен начин. Като срока на годност.

Видове кредити според целта

Лични заеми

Личните заеми са тези, които ви спасяват от спешни случаи или ви позволяват да постигнете краткосрочни цели. Като цяло личните заеми са сведени до малки суми пари и лихва, като са достъпни за плащане. Повечето от тези заеми са насочени към социални събития като сватби, рождени дни, пътувания и др.. Този вид заем се консолидира чрез договор, в който се определят размерът на сумата и вноските за плащане и техните лихви.

Потребителски кредити

Потребителските кредити, чиято цел е да задоволят личните нужди на лицето, което получава услугата, обикновено са предназначени за придобиване на недвижими имоти, домакински уреди и други непрофесионални нужди. Този вид кредит се счита по-скоро за вид плащане отложено. След заявяването му и предаването на документите, той се оценява и впоследствие се приема или отказва. Любопитно за този потребителски кредит е, че той не прилага гаранции.

Студентски заеми

Знанието е сила. Проучванията винаги ще бъдат важни. Трябва да се борите за тази мечта да упражнявате това, което толкова много искате. Но как? Поради тази причина има заеми за обучение Сред заемите за обучение, които можете да намерите, има следните:

  • Заем за стипендия
  • Заем за обучение
  • Заем за висше образование
  • Заем за обучение в чужбина

Ипотечни кредити

Ипотечните кредити са предназначени за придобиване на имот. Този вид заем, за разлика от останалите, има предимството, че е дългосрочен, а лихвата му е по-ниска и по-достъпна. Ето защо ипотечните кредити са едни от най-сигурните кредитни операции както за бенефициента, така и за лицето, което го отпуска. Тъй като гарантира спазването на сделката и позволява на бенефициента да постигне целите си удобно.

Кредити за фирми

Тези заеми са популярни сред компаниите за финансиране на производство, инвестиции в дълготрайни активи или разширяване.Лихвите по този вид заем варират в зависимост от стандартите на банката и за каква цел е предназначен заемът. Като цяло изискванията, които се изискват, варират от документи, които доказват месечното или годишно ниво на фактуриране на компанията, както и ваучери, които определят законното съществуване на посочения бизнес и неговите собственици.

 

Вижте още...

Какво трябва да направя, за да регистрирам фирма?

radi

Характеристики на различните видове кредити

radi

Разлики между кредитна линия и личен кредит

radi