Без категория

Какво трябва да направя, за да регистрирам фирма?

Едно от най-важните решения при започване на вашия бизнес е да можете да определите типа компания, която ще създадете, тъй като развитието на вашия бизнес ще зависи от това, с възможни правни, фискални, счетоводни и административни въздействия.

Препоръка за регистрация на вашия бизнес е да разчитате на адвокат по корпоративно право или нотариус, който да ви консултира.

В момента има много компании, които нямат регистрация в системата на данъчната администрация. Данъчната регистрация е много важна за вашата компания, тъй като една от основните ползи от това е, че ще можете да получавате кредити от банки, за да можете да развивате бизнеса си, тъй като това е основно изискване при кандидатстване за кредит.

Като се регистрирате, вие ще имате достъп до по-мощен пазар от неформалния сектор. Например чрез бизнес мрежи можете да се свържете с доставчици и по този начин да увеличите гамата си от продукти на пазара.

Със сигурност ще се запитате какви фирми могат да се създават или регистрират? Най-популярните начини за регистрация на вашия бизнес са: юридическо лице, физическо лице със стопанска дейност, корпорация, гражданско общество и гражданско сдружение.

 За всяка от двете схеми ще ви бъдат поискани следните документи:

  1. Официална идентификация (лична карта на избирател, валиден паспорт)
  2. Доказателство за фискален адрес
  3. Учредителен акт на дружеството (издадено от нотариус).

Не забравяйте, че това са минималните изисквания, за да можете да регистрирате фирмата си. Процедурите или изискванията може да варират в зависимост от сферата на дейност.

Препоръчваме ви да присъствате или да получите съвет преди да присъствате и да имате предвид, че наличието на официален бизнес ви позволява да растете и да постигате целите си за по-малко време и с по-големи ползи.

 

Вижте още...

Какво представляват музикалните инструменти

radi

Как да използвате кредитни карти с отстъпка, за да спестите пари

radi

Безплатен бърз онлайн кредит – какво е това

radi