Без категория

Умни съвети за получаване на заем за малък бизнес

Пригответе се да покажете как можете да го върнете

Това е най-важното нещо, което кредиторите ще искат да знаят. Като нов собственик на бизнес може да ви бъде трудно да демонстрирате способността си да изплащате или „обслужвате“ заема. Уверете се, че сте подредили финансите си и предоставете подробни финансови подробности в бизнес плана си. Не преувеличавайте очакванията си, бъдете реалисти. Ако сте в бизнеса от известно време и можете да докажете, че печалбите ви надвишават разходите ви, вземете доказателството си под ръка.

Очаквайте лично да гарантирате заема

Предприемачите не винаги разполагат с достатъчно адекватни активи в бизнеса си, за да гарантират заем. Следователно заемодателите изискват лична гаранция от собственика на бизнеса или допълнителни поръчители. Това означава, че вие ​​(и може би партньори, приятели или семейство, които застраховат заема с вас) ще трябва да заложите лични активи като обезпечение, в случай че не можете да изплатите заема.

Осъзнайте, че не става въпрос само за бизнес

Кредиторите ще изчислят „общото обслужване на дълга“ и това означава способността ви да платите всичките си лични и бизнес дългове. Ако собственикът на бизнеса вече носи много дългове, ролята на съищеца става още по-важна.

Бъдете честни относно финансовото си състояние

Не всеки има перфектна кредитна или финансова история. Споделете подробности за всички текущи или минали проблеми, които биха могли да повлияят отрицателно на приложението ви.

Бъдете реалисти за това колко трябва да заемете

Популярна поговорка гласи: „Има само две причини, поради които един бизнес фалира: или заемат твърде много пари, или не заемат достатъчно“. Уверете се, че сте събрали достатъчно капитал, дългов или собствен, за да стартирате бизнеса си и да посрещнете нуждите си от оборотен капитал, но не толкова, че да не можете да си позволите плащанията.

Приемете че не е отговорност на кредитора, да ви осигури достатъчно пари

Във всички случаи предприемачите ще трябва да използват някои лични финанси и не могат да разчитат на кредитора за цялата бизнес подкрепа. Уверете се, че имате достъп до допълнителни източници на финансиране, за да се справите с неочаквани обстоятелства, докато продължавате да изплащате заема си.

Разберете целта на бизнес плана

Има много варианти на формат на бизнес план. Важното е да демонстрирате, че разбирате собствената си дейност и пазар, че можете да комуникирате най-важното за вашия бизнес и че сте направили достатъчно проучвания, за да предоставите реалистични оценки за прогнозиране на бъдещи финансови резултати.

Обобщение

Има стъпки, които предприемачите могат да предприемат, за да се подготвят да кандидатстват за заем за малък бизнес. Двете важни стъпки, които можете да предприемете, са да покажете, че разбирате бизнеса си и че сте направили проучването си. Подгответе бизнес план и непрекъснато го актуализирайте въз основа на променящите се бизнес и пазарни условия. Потърсете помощ от ментори или експерти, ако е необходимо. И накрая, заемете точната сума, нито твърде много, нито твърде малко.

Вижте още...

Премахни от приятели!

admin

Ръчно изработени православни икони: съвети за избор на подходяща икона

radi

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ОГЛЕДАЛО ЗА БАНЯ

radi