Без категория

Какво е незабавен паричен кредит?

Обикновено, когато кандидатствате за заем или кредитна карта от вашата банка, може да минат няколко дни или седмици, преди да получите отговор на молбата си. Разбира се, това съвсем не е полезно, когато се нуждаете от спешни пари, за да се справите с непредвидено събитие или да се възползвате от възможността да осъществите проект.

В такива ситуации това, от което се нуждаете, е незабавен кредит в сметката ви, който ви позволява да разполагате с незабавна ликвидност. Този тип кредити се отпускат от частни кредитори, които позволяват и 100% онлайн обработка, така че дори не е необходимо да излизате от дома си. Повечето от тези кредитори работят 24 часа в денонощието, 365 дни в годината, което означава, че можете да вземете заем в неделя или на празници.

Причината да са толкова бързи е, че изискват минимално количество документи. Всичко това прави процеса много по-бърз и можете да получите отговор в рамките на няколко минути. След като бъдете одобрени от заемодателя, можете да получите незабавен кредит в банковата си сметка.

Много е важно обаче кредиторът да работи със същата банка, в която имате сметка, за да можете да получите парите незабавно. В противен случай може да отнеме до 2 работни дни, докато преводът се появи в банковата ви сметка.

По-скъпи ли са бързите кредити?

Може би си мислите, че вземането на бърз кредит по сметката ви е по-скъпо от обикновения личен заем поради неговата незабавност. В действителност обаче субектите, които отпускат този вид кредит, го правят при много благоприятни условия и с конкурентни лихвени проценти.

Трябва да уточним, че ГПР на тези кредити може да варира в зависимост от кредитора и вида на клиента, който сте. Така например, ако имате положителна кредитна история, е по-вероятно да получите нисколихвени кредити. Ако, от друга страна, имате отрицателна кредитна история или сте в списъка за събиране на дългове, вероятно ще трябва да плащате по-високи лихвени проценти.

Съществуват обаче и оферти за кредити с 0% ГПР, макар че те обикновено са предназначени само за нови клиенти, които кандидатстват за кредит за първи път. Освен това те обикновено не се отпускат за толкова високи суми, тъй като са по-скоро малки заеми.

За да получите представа колко може да ви струва незабавният кредит в сметката ви, можете да използвате симулатора на кредита. Повечето онлайн кредитори разполагат с този инструмент в платформата си, което ви позволява да знаете предварително колко ще трябва да платите на всяка вноска в зависимост от сумата и срока, които сте избрали.

Вижте още...

Акценти в банята

radi

Как да регистрираме фирма: Изисквания и документи

radi

Пазете се от измами с онлайн заеми! Знайте правата си

radi