Без категория

Дълг и кредити

Кредитите ви позволяват достъп до по-голяма сума пари, отколкото имате в спестяванията, бърз достъп до пари, когато имате нужда от тях за спешни случаи или за да се възползвате от бизнес възможности. Но тъй като тези пари са на заем, вие поемате отговорността да ги върнете навреме, включително лихвите.

Въпреки това, не всички имаме еднакъв капацитет за дълг, така че да го знаете е от съществено значение, когато мислите за придобиване на дълг и не излагате на риск способността си да спазвате плащанията си, тъй като неспазването би довело до бъдещи кредитни проблеми.

Изкуството на заемането

Ние използваме кредит , когато вземаме пари назаем от трета страна, независимо дали е банка или институция. Като се има предвид, тази трета страна ни начислява лихвен процент, който е цената на използването на тези пари през времето, необходимо ни да ги платим.

Имам ли нужда от заема?

Преди да поискате пари от банка, трябва да сте запознати с доходите и задълженията си. Горното ще ви помогне да определите дали бюджетът ви позволява да сте в крак с банковото задължение, което ще придобиете. Освен това трябва да анализирате дали е необходимо да прибягвате до тази опция, тъй като можете да отидете на други входове като обезщетение, спестявания и др.

Когато купувате кредит, имайте предвид:

-Лихвени проценти

-Застрахователна стойност

-Срок за плащане

-Удобства за извършване на плащания

-Време за обработка на молбата за кредит

-Документи

-Условия

-Продуктова оферта

Преди да вземете кредит, запомнете:

-Имайте ясна цел за заема

-Ако е инвестиция, трябва да познавате бизнеса в детайли

-Бъдете сигурни, че вашите доходи ще ви позволят да изпълните квотата

-Изчислете разходите за обработка на кредита и лихвата

Задлъжнялост

Какъв е капацитетът за заем?:

Капацитетът на дълга е максималното ниво, на което можете да вземете заем, и за да го изчислите, трябва да вземете предвид нетния си доход, платежоспособност и текущия процент на това, което дължите спрямо това, което имате.

Какво определя капацитета за заеми?

Когато подадете искане за заем до банка, споменатият субект взема предвид някои фактори като вашия доход (включително фиксиран и променлив доход), вашите разходи и вашата кредитна история, което ви позволява да знаете, наред с други неща, колко точен и постоянно сте с плащанията на банковите си задължения.

 

Вижте още...

Как да използвате кредитни карти с отстъпка, за да спестите пари

radi

Разлики между кредитна линия и личен кредит

radi

Зелени кецове

radi