Без категория

Директни кредити: всичко, което трябва да знаете

Директните кредити позволяват на своите кандидати (и ако бъдат одобрени) парична сума по-бързо от други канали за финансиране. Разказваме ви защо, какви са най-често срещаните видове директни заеми, какви са техните характеристики и какво трябва да търсите, когато теглите директен заем.

Какво означава директен кредит

Когато говорим за директен заем, имаме предвид този кредит, който ще ни позволи да имаме директен достъп до парите, без много документи, по прост и лесен начин. Също така към онези заеми, които могат да бъдат поискани директно от всяко лице, без да е необходимо да сте клиенти на същото за определено време.

Това е вид финансиране, което освен със скоростта си се отличава със следните характеристики :

-Сумите на директните заеми обикновено са по-ниски.

-Следователно условията за погасяване също са по-ниски. Това може да е положително, особено защото колкото повече време отнема да върнем парите, толкова по-голяма лихва ще платим в крайна сметка.

-Лихвите по директните заеми обикновено са по-високи (или се прилагат такси, в зависимост от случая).

 Предимства на директните заеми

Но освен тези общи характеристики, те предполагат някои много интересни предимства , които не можем да изпуснем от поглед.

1.Обработват се много бързо

Бързата обработка на директни кредити е едно от основните му предимства. В допълнение, от момента на подаване на заявката може да отнеме само няколко минути . Нормалното във всеки случай е да не продължава повече от 48 часа. Разбира се, това ще зависи от няколко фактора като вида на кредита, исканите пари и профила на клиента. Например, колкото по-добър е профилът и колкото по-малко пари са поискани, толкова по-директен ще бъде кредитът.

2.Бърз преглед на информацията за кандидатите

Един от ключовете за тази скорост е, че прегледът на информацията на кандидата се извършва много бързо. Субектите , които отпускат директни заеми , са високо стандартизирали тези процеси .

3.Много от преките кредити се заявяват онлайн

Едно от предимствата на директните заеми е гъвкавостта при договаряне , която предлагат. Обичайно е това да са онлайн кредити и да могат да бъдат заявени както онлайн, така и по телефона . Тези процеси обикновено не отнемат повече от 1 час. Време, което контрастира с времето, което трябва да посветим на други начини за финансиране.

4.По-малко взискателни

Те обикновено не изискват твърде много документи и условията им за достъп обикновено са много прости . Обикновено е достатъчно да предоставим Лична карта , банковата сметка и да покажем, че имаме стабилен доход . Освен това не винаги ще трябва да обосновавате причината, поради която са необходими парите.

5.Те са удобни и прости

Именно защото улесняват нещата, те могат да бъдат сключени през интернет и дори подписани по този начин. Процесите обикновено са много лесни за разбиране , поради операцията, вида на въпросника и т.н.

Видове директни кредити

Въпреки това има различни видове директни заеми. Най-често срещаните са :

-Бързи заеми: те са бързи, защото отговорът отнема само между 30 минути и 48 часа. Но точно поради тази причина техните интереси обикновено са по-високи от тези на други финансови продукти.

-Кредитни карти: позволява ви да харчите пари, които нямате в сметката си, стига да ги върнете в края на месеца (обикновено без лихва) или в рамките на договорения период. Ако нямате такъв, банката ще проучи профила ви, за да го предостави, но това може да отнеме до един месец. Всичко това се променя в зависимост от обекта.

-Мини кредити: те са заеми с ниска стойност (обикновено не надвишават 1000 лева) и се отпускат бързо. Прилагат се такси, които обикновено са по-високи от лихвите по заема за ползване.

-Предварително одобрен кредит: не е нужно да го поискате, тъй като банката е тази, която ще ви го предложи без кандидатстване. Сумата ще зависи от вашия профил. Тази оферта, която ви правят вече е проучена, но те също ще преоценят платежоспособността на операцията, ако решите да я поискате.

Вижте още...

Изграждане на финансова култура: Ключови аспекти за успешно управление на кредитите

radi

Модни пуловери

radi

Умни съвети за получаване на заем за малък бизнес

radi