Без категория

Как да изплатя кредитната си карта?

Изплащането на кредитна карта е прост и бърз процес. Можем да изчакаме, докато получим извлечение, посочващо точно колко дължим на банката (това ще се случи след края на едномесечния период на фактуриране). Също така е възможно да погасите кредитната карта предсрочно, например веднага в деня, в който транзакцията е направена с нея.

В зависимост от продължителността на нашия безлихвен период, като правило, след получаване на извлечението, ще имаме дузина, ако не и няколко десетки дни, за да извършим изплащането, без да се страхуваме от начисляване на лихва.

Как да изплатя кредитната си карта?

Изплащането на кредитна карта не трябва да се извършва изцяло през даден месец (въпреки че забавянето на изплащането на целия дълг включва начисляване на скъпи лихви). Банките обаче не искат ситуация, при която не връщаме абсолютно никаква част от дълга за даден месец. Следователно има такова нещо като минимална сума за изплащане на кредитна карта.

Не е възможно да се определи ясно какво е това, защото това зависи от правилата на дадена банка. Обикновено това са няколко процента от текущия дълг, но не по-малко от определена сума (обикновено няколко десетки злоти).

Не без основание фразата „минимална сума за изплащане на кредитна карта“ е толкова често търсена от притежателите на кредитни карти. Дори да разполагаме с много ограничен бюджет, трябва да сме сигурни, че ще изплащаме дълга всеки месец поне в минималния размер. Благодарение на това ще избегнем получаването на допълнително платени напомняния и други напомняния за плащане.

Какво е съотношението в кредитна карта?

Съотношението на кредитните карти е потенциално много изгодно решение, за което малко хора са наясно. За какво става дума? Това не е нищо повече от разпределяне на дълга по кредитната карта и по-специално няколко избрани транзакции (или дори една) на вноски.

Погасяването на кредитната карта на вноски може да бъде печелившо, тъй като такъв дълг, разпределен на вноски, ще плаща по-ниска лихва от кредитна карта, която е сравнително скъп банков продукт, така че лихвата ще бъде по-ниска. Струва си да се обмисли такова решение, ако осъзнаем, че е невъзможно да изплатим кредитната карта навреме и не искаме високи лихвени проценти да растат през цялото време по дълга.

Вижте още...

Актуални новини и анализи от България 24.

radi

Предимства на онлайн кредити

radi

Какво да направите, ако ключът в ключалката на вратата е заседнал?

radi