Без категория

Как да използвате кредитни карти с отстъпка, за да спестите пари

За никого не е тайна, че студентските разходи могат да се увеличат. Ето защо много млади хора използват кредитни карти с отстъпки, за да спестят пари за основни покупки като книги, хранителни стоки и бензин. Кредитните карти с отстъпки са специални карти с парична възвръщаемост, които ви връщат нещо в замяна на изразходване на определена сума пари в рамките на месечния бюджет на картата.

 

Какво е кредитна карта с отстъпка?

Кредитната карта е вид заем, който трябва да изплащате с лихва. Издателят на картата ви предоставя кредитна линия и ви позволява да заемате пари срещу тази линия. Получавате кредитна карта, когато откриете кредитна сметка при издателя на картата. Много издатели на карти предлагат специални кредитни карти “с отстъпка” с много ниски лихвени проценти и без годишна такса. Кредитните карти с отстъпка са предназначени за хора, които нямат голям или отличен кредит.

 

Предимства на картите за отстъпки

Картите за отстъпки, особено тези с изискване за нисък месечен разход, могат да бъдат чудесен инструмент за студентите за изграждане на добър кредит. Докато изплащате баланса си изцяло всеки месец, няма да се притеснявате за лихви. Тъй като повечето карти с отстъпки имат нисък размер на месечния разход и ниска годишна такса, те са добър вариант и за студенти с прекъснати договори, които се опитват да изградят кредит. Ако и когато се окажете в по-стабилно финансово положение, можете лесно да кандидатствате за обикновена карта с парична възвръщаемост, която ще ви плаща по-висока лихва.

 

Ако се опитвате да изградите кредит, използването на карта с отстъпка, за да изплащате баланса си изцяло всеки месец, е най-лесният начин да го направите. Ако целта ви е да спестите пари с карта с отстъпка, уверете се, че сте избрали правилните категории награди. Например, хранителните стоки и бензинът обикновено са евтини продукти, така че ще ви отнеме много време да достигнете минималната сума за разходи. Това означава, че трябва да използвате кредитните карти с отстъпки само като краткосрочно решение. Най-добре е да кандидатствате за кредитна карта за връщане на пари в брой с по-висок процент на печалба.

Вижте още...

Заем срещу залог на автомобила: Как работите и какви са рисковете

radi

Какво трябва да направя, за да регистрирам фирма?

radi

Възможно ли е да се получи диплома по хазарт?

radi