Без категория

Ръководство за начинаещи за работа с потребителски кредити

Когато си помислите за кредитни карти, обикновено ви идва наум идеята за натрупване на голям дълг и изплащането му по-късно. Вярно е, че това е риск при всеки вид кредитна карта. Всъщност тези малки парчета пластмаса могат да бъдат доста изгодни, ако се използват правилно. Потребителската кредитна карта не е заем, а по-скоро предварително одобрена парична линия от банката издател.

Разберете рисковете

Нека започнем с най-важната част: рисковете при използването на кредитна карта. Ако не ги разбирате, ще ви е по-трудно да използвате картата си отговорно. Първият основен риск е този от пропуснати плащания. Ако не изплащате кредитната си карта всеки месец, ще ви бъде начислена лихва. Най-големият риск е, че можете да влезете в цикъл, от който е трудно да излезете.

Изготвяне на отговорен погасителен план

Най-добрият начин да сте сигурни, че няма да попаднете в капана на дълга, е да изготвите погасителен план още преди да отворите кредитна карта. Задайте си въпроса: какво се опитвате да постигнете с кредитната карта? От какво се нуждаете? Ако се опитвате да изградите кредитен рейтинг или се нуждаете от нова кредитна карта, ще трябва да си вземете кредитна карта. Ако искате да получите най-добрата кредитна карта и план за плащане, ще ви е необходим добър кредитен рейтинг. Ако се нуждаете от нова кредитна карта, ще искате да се уверите, че сте избрали картата, която ще ви бъде най-изгодна и няма да бъде с висок лихвен процент.

В крайна сметка:

Сега, след като разгледахме основите на това как да използвате правилно кредитните си карти, може би сте готови да кандидатствате за такава. Преди да го направите, има няколко неща, които трябва да имате предвид. Първо, уверете се, че имате надежден източник на доходи, с който можете да изплащате кредитната карта всеки месец. Второ, уверете се, че знаете колко ще ви бъде начислена лихва. Кредитните карти могат да бъдат чудесен инструмент за изграждане на кредитния ви рейтинг.

Вижте още...

АКСЕСОАРИ ЗА БАНЯ – НАМЕРИ СВОЯ СТИЛ

radi

Руската православна икона

radi

Как да получим потребителски кредит

radi