Без категория

Как да декорираме банята си с луксозни дизайнерски мебели

Ако имате щастието да разполагате със собствен апартамент, тогава знаете колко важна е банята. Често това е единственото помещение, в което можем да съчетаем едновременно стил и функционалност. И при наличието на толкова много възможности за избор, може да е трудно да разберем коя от тях е подходяща за нас. За щастие, има много различни начини, по които можем да инвестираме в банята си, за да я направим по-луксозна. От добавянето на луксозни дизайнерски мебели до трансформирането на някогашното функционално място в нещо много по-стилно – ето няколко идеи за това как можете да придадете на банята си луксозен вид.

 

Инсталиране на луксозна дизайнерска тоалетна и мивка

Ако се опитвате да проектирате луксозна баня от нулата, тоалетната и мивката са две от най-важните мебели, които трябва да вземете предвид. Например инсталирането на дизайнерска тоалетна може напълно да промени облика на банята ви. И в същото време ще придаде на дома ви усещане за лукс.

 

Добавяне на мраморни подове и стени

Ако се стремите към луксозен вид, не можете да пропуснете мрамора. Мраморът е естествен камък, който от векове се използва в баните. А днес е станал още по-популярен благодарение на изключителната си гъвкавост. Можете да използвате плочки с дизайн мрамор както за подовете и стените, така и за плот. Можете да избирате измежду много различни размери и форми, така че да сте сигурни, че той ще пасне идеално на вашата баня.

 

Изберете тоалетна и душ с двойно промиване

Тоалетната с двойно промиване използва по-малко вода от традиционните тоалетни. Тя  е добро решение, ако искате да намалите до минимум потреблението на вода, без да губите от удобството си. По подобен начин, ако разполагате с повдигнат душ, можете да го използвате, за да пестите вода. Повдигнатият душ има много предимства, включително подобрена хигиена и пестене на вода. Повдигнатият душ ще ви позволи да инсталирате душ глава с нисък разход на вода.

 

Добавете шкафове с осветление

Инсталирането на шкафове в банята може да ви помогне да организирате тоалетните си принадлежности и да съхранявате малки предмети като хартиени кърпи и почистващи препарати. Шкафовете могат едновременно да разкрасят и преобразят помещението. Има много различни материали, от които можете да избирате, когато инсталирате шкафове в банята си. Шкафове от дърво, метал или корк се вписват добре в малки бани. Корковите шкафове са чудесна алтернатива, ако искате да сте екологично чисти. Коркът е устойчив материал, който прилича на дърво, но е по-мек. Ако монтирате шкафове над тоалетната, трябва да помислите и за инсталиране на осветление. Алармените лампи и сензорите за движение са чудесни начини да осветите шкафовете си, без да инсталирате горно осветление.

 

Заключение

Декорирането на банята ви не е задължително да бъде голямо начинание. Можете да направите малки промени, които имат голямо въздействие върху цялостния вид и усещане за помещението. Например можете да подобрите външния вид на тоалетната си, като монтирате декоративно покритие на тоалетната седалка. Можете също така да добавите артистично докосване, като боядисате стените или инсталирате водоустойчив стенопис. Можете също така да изберете различен тип мивка или смесител, за да изглежда банята ви по-модерна и стилна. В крайна сметка не е необходимо да харчите пари за ремонти, за да направите банята си луксозна. Няколко малки промени могат да допринесат за преобразяването на банята ви.

Вижте още...

Предимства на потребителските кредити

radi

ЕСЕННИ ВЪЗГЛАВНИЦИ ЗА ДЕКОРАЦИЯ НА ХОЛА

radi

Зелени кецове

radi