Без категория

Интервю за работа

Когато сте изправени пред проблема търсене на работа, трябва добре да се подготвите за етапа интервю.

По време на интервю с потенциален работодател, той трябва да види във вас желание за работа, т. нар. Адекватност (изключително субективен критерий за всеки) и способността да издържате на натоварване.

Ако му отговаряте във всички отношения, шансовете да получите желаната позиция са изключително големи.

Знанието как да намерите мечтаната си работа може да не е достатъчно, ако не знаете къде да я търсите. В крайна сметка често възможностите за кариера не лежат на повърхността. Трябва да стигнете до дъното на тях, трябва да ги намерите, да ги идентифицирате и едва след това да ги хванете с всички сили.

Абонирайте се за социалните мрежи на компаниите, които ви интересуват

Ако се интересувате от дейността на тази или онази компания и бихте искали да работите в нея, не забравяйте да се абонирате за нейните социални мрежи или да следите раздела „свободни работни места“ или „кариера“ на официалния й уебсайт.

Не всички компании ще публикуват своите свободни работни места в тематични сайтове за кариера. Освен това се прави по различни причини, например за филтриране на заявления от потенциални кандидати.

Абонирайте се за изпълнителните директори на тези компании

Друг също толкова ефективен начин за наблюдение на възможностите за кариера е да се абонирате за акаунтите на ръководителите на тези компании в социалните мрежи. Когато са необходими служители, те често правят подходящи публикации за набиране на персонал.

Намерете тематични общности в социалните мрежи

Има доста общности в социалните медии, където хората търсят работа и публикуват обяви за търсене на работа. Освен това доста често те са посветени на една конкретна област. Например дизайн, кино, журналистика, ИТ, мениджмънт и т.н.

Направете публикация за търсене на работа в социалните медии

винаги помнете за този метод като ефективен инструмент за популяризиране на пазара на труда. Повярвайте ми, доста често хората намират любимата си работа по този начин и стават успешни професионалисти в своята област.

Източник: Обяви за работа

 

Вижте още...

Чаршафи с бамбук

radi

Как да изберем легално онлайн казино?

radi

Как да изберем счетоводител?

radi