Без категория

Небанков заем в ерата на интернет

Във време, когато практически всеки има достъп до Интернет, много кредитни компании преместиха услугите си във виртуалния свят. Без да е необходимо да се появявате в централата на компанията или дори без да е необходимо да говорите с консултант, в удобно кресло, в уюта на собствения ви дом, ние сме в състояние да организираме всички формалности, необходими за получаване на бързи кредити. Лекотата на подаване на заявлението и бързината на целия процес е още една причина някои хора да избират тази форма за получаване на допълнителни пари.

Просто отидете на уебсайта и попълнете онлайн заявлението, за да започнете процеса на кандидатстване за заем. Проверката се извършва и без да е необходимо лично явяване в офиса на компанията. След около десетина минути получаваме отговор за резултата от проверката. След това, ако отговорът е положителен, обикновено пристига превод по сметката в рамките на един работен ден.

 

Кой най-често взема бързи кредити?

Бързият кредит, разбира се, е добра алтернатива за всички, които не са получили заем в банковия сектор. Особено в днешно време, където все повече хора работят, например като фрийлансъри или на ниска основа, като получават значителни бонуси за това, които не винаги се третират от банките като стабилен източник на доходи.

Статистиката потвърждава, че най-голямата група клиенти, които с нетърпение използват небанков кредит, са младите хора на възраст от 25 до 34 години. Едно време беше широко разпространено мнението, че компаниите от този тип често грабят възрастните хора. Те трябваше да се възползват от по-слабото си разбиране по темата. Това обаче се оказа невярно. Хората над 65 години представляват само няколко процента от клиентите, използващи услуга като небанков заем.

 

Как безопасно да използвате услугите за небанков заем?

Първоначалната лоша репутация на кредитните компании не дойде от нищото. Преди да бъдат въведени правни разпоредби, субектите от този тип по принцип можеха да работят без никакви ограничения. Нечестните предприемачи се възползваха от наивността на клиентите. Така те ги натовариха с разходите, свързани с тегленето на небанков заем, което може да доведе до разорение на много кредитополучатели. Ситуацията се промени с въвеждането на Закона за потребителския кредит. Въведени са и изисквания към кредитните компании. Всичко това направи небанковия кредит много по-безопасен продукт за обикновения клиент. Много нечестни компании от този тип също изчезнаха от пазара.

Небанков заем е най-добре да вземете в компания с добри мнения на клиентите, която е на пазара отдавна и предлага прозрачни правила за своите услуги. Това ще ви предпази от всякакви неприятни изненади.

 

Вижте още...

Предимствата да вземете първия си заем безплатно

radi

Как да се предпазим от измами при кредитиране

radi

Актуални новини и анализи от България 24.

radi