Без категория

Какво да направите, ако ключът в ключалката на вратата е заседнал?

Какво да направите, ако ключът в ключалката на вратата е заседнал?  Ето няколко съвети за премахване на заседнал ключ.

Да предположим, че се прибирате след сложен работен ден и това, което най-много искате, е да влезете и да си починете, но изведнъж забелязвате, че ключът ви не се завърта или не излиза. Даваме ви няколко съвета как да премахнете заседнал ключ.

Когато ключът не се върти.

Преди да изпаднете в паника и да се обадите на ключаря, помислете дали това е правилният ключ? Може би в бързината и умората си въвели грешен ключ . Това се случва много често, когато имаме няколко подобни ключа в ключодържателя.

Може би има уловка.

Колкото и невероятно да изглежда, някои врати се нуждаят освен от завъртане на ключа и от допълнителни движения, за да активират механизма си . Опитайте да движите ключа нагоре и надолу, докато въртите, може би просто има нужда от малко помощ.

Или има нужда от смазване.

Графитът е отличена естествена смазка, опитайте да нарисувате зъбите на ключа си с молив и опитайте да отворите вратата отново.

В случая  керосинът също може да помогне за отключване  на засегнатите елементи на устройството. Течността  трябва просто да се напръска в ключалката, и да изчакате известно време.

Ако вече сте отворили ключалката, но ключът не иска да излезе, успокойте се. Дръпнете силно ключа, но бъдете много внимателни, избягвайте любопитството, тъй като това само ще го счупи. Можете да добавите малко многофункционално масло, възможно най-близо до ключа.

Преместете го от страна на страна бавно, за да го премахнете постепенно. Ако ви е трудно да го премахнете с ръце, опитайте да използвате пинсети, за да приложите по-голям натиск.

Ако тези съвети не работят, обадете се на ключар, преди проблемът да се е усложнил и ключалката ви да се повреди.

Вижте още...

Как да си осигурите заем и да получите кредит за автомобил

radi

Няколко причини да изберем керамична мивка за баня

radi

Как да регистрираме фирма: Изисквания и документи

radi