МЕЖДУНАРОДНО ПОЛОЖЕНИЕ

С НАС ТАКИВА НОМЕРА НЕ МИНАВАТ!

Президентът на РФ Владимир Путин казва ” с нас тазива номера не минават” по повод на обсъждането на опитите да бъде сдържана Русия, съобщава РИА Новости.
По думите на руския лидер Западът използва всички възможни средства, за да оказва натиск на Русия и да я държи в изолация. Провежда се мащабна информационна война, но спрямо Русия тези методи не работят, подчертал президентът.
” Както неотдавна открито се заяви, че на несъгласните, периодически ще им бъдат извивани ръцете с Русия този номер няма да мине.” -официално обявил Путин на среща на колегията на Съвета за безопасност на РФ.
Припомняме, че от март миналата година по отношение на РФ неколкократно се въвеждат ограничителни мерки. Последният пакет санкциие от март 2015 г. Редица държави не са одоволни от позицията на Русия във връзка с украинския конфликт.
По рано Съветът за безопасност на РФ, заявил че САЩ най-вероятно ще продължат курса за изолация на Русия. Вашингтон не веднъж декларира необходимостта Русия да бъде ксдържана, обвиняват я във военно присъствие в конфликта в Украйна.
Не всички европейски лидери, обаче подкрепят санкциите срещу Русия. Държавният глава на Унгария Виктор Орбан разкритикува страните-членки на Евросъюза, които според него се опитват да изолират Русия. Министърът на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер също се изказва срещу дългострочната изолация на Русия.
И докато руският държавен глава  демонстрира твърдост и непреклонна воля, на обикновения руснак ситуацията започва да се отразява.
” Дали минават или не- това е според зависи. На депутатите и тези, които разполагат с пари естествено не им минават, а за тези които са си изгубили работата, влачат жалко съществувание от заплата до заплата едва-едва, които всеки ден в магазина си броят копейките и мисляда дали да си купят днес месо или не…Ние разбира се сме минали през всичко. …въпросът е как ще го направим, та нали някои няма и да доживеят…”
Коментират граждани в руските форуми.

Вижте още...

ПУТИН: ИМАМЕ АДЕКВАТЕН ОТГОВОР НА ВСИЧКИ ЗАПЛАХИ

admin

Опълченец бе изгорен жив от бойци от полка ” Азов”

admin

” И ТИ ЛИ БРУТЕ”? : Президентът на България отказа да празнува 9 май в Москва

admin