МЕЖДУНАРОДНО ПОЛОЖЕНИЕ

Руската Гос Дума: Призивите на конгреса на САЩ да се въоръжи Украйна са провокация против Русия!

Руските законодатели реагираха остро на резолюцията на САЩ за доставка на въоръжение в Украйна

Приетата в САЩ резолюциь за доставка на въоръжение за Украйна беше наречено в руската Гос Дума провокация против Русия. Според Михаил Емилянов, ръководител на фракцията ” Справедлива Русия”, САЩ не са заинтересовани от деескалацията на конфликта в Украйна- съвсем обратно те всячески се страят да въоръжават Киев.
САЩ не са заинтересовани от деескаалацията на конфликта, това просто не им е изгодно! За това те на всяка цена се стремят да въъоръжат Украйна. И, ако те реално възнамеряват да доставят въоръжение на украинска тертория, то предлагам да подкрепим опълченците с въоръжение и на второ място да предоставим право на Президента на Русия да въведе войски на територията на Украина- заявил Емилянов.
Според мнението на първия заместник на ръководителя на фракцията ” Единна Русия” в рускага Дума Франц Клинцевич, САЩ само правят шумни заявления, но не се решават на официална доставка на оръжия за Киев.
– Президентът не би се възползвал от този обем правомощия, който му препоръчва Конгреса. Това е доста сложно, т.к. съществуват международни договори, например устава на ООН, където е записано, че доставката на оръжия на територии, на които има война е строго забранена- пояснява Клинцевич.
Той счита приемането на подобна резолюция цели оправдаването на вече доставените от САЩ оръжия в Украйна.
– Но ние си имаме работа с малко по-различна ситуация. Информационната война изисква конкретни действия, но аз не мисля, че Барак Обама така сериозно ще рискува публично. Тези разговори се водят на фона на други събития: американците вече отдавна доставят оръжие на територията на Украйна, в това число и летателна техника и тези разговори целят легализацията на вече доставеното там въоръжение. Обстановката в Украйна вълнува всички. Конкресмените трябва да разбират, че с гласа си поставят кръст на Съглашенията от Минск и на решенията от срещите на нормандската група, допълва още депутатът.
Припомняме, че палатата на представителите на Конгреса на САЩ призоваха Барак Обама да одобри доставки на летателна, военан техника в Украйна. Резолюцията има перпоръчителен характер. В подкрепа на документа са гласували 348 конгресмени, против-48.
Гласуването се е провело, независимо от това, че документът е постъпил в залата буквално предния ден. Той дори официално не е входиран с номер, и не е минал обсъждане в профилираните комитети. В обръщението се сочи че, независима и процъфтяваща Украйна отговаря на интересите на САЩ. При което авторите на зоконопроекта не споменават за обстрела на жилищни сгради в Донбасс от страна на украинските силоваци и не говори за това, че основния поток от украински бежанци се приема от Русия.
По-рано пресс-секретаря на Белия Дом Ерик Шулц заяви, че според президента на САЩ доставките на оръжия в Украина ще доведат до ескалация на насилието. същатат гредна точка изрази тези дни и Главнокомандващия на силите на НАТО в Европа генерал Филип Бридлав.

Съобщава LIFE NEWS

Вижте още...

В СЕВАСТОПОЛ С ПО-ГРАНДИОЗЕН ПАРАД ЗА 9 МАЙ ОТ МОСКВА!

admin

” И ТИ ЛИ БРУТЕ”? : Президентът на България отказа да празнува 9 май в Москва

admin

Разкрит е най-трогателният участник в парада за 9 май!

admin