РЕЗИЛ

17 дразнещи постъпки, които правят хората, за да изглеждат готини

 

Неувереността в себе  си е основната причина хората съсъ сетни сили да се стараят да демонстрират своите мними значимост, успех, влиятелност и това колко  всъщност са яки. Проблемът е,че по-голямата част от тези старания от страничния наблюдател се възприемат най-малкото със снисхождение…

Нека видим кои са най-често срещаните.

 

Да възприемаш лошото в себе си, като факт

10

Възрастният човек е длъжен да прави разлика от добро до лошо. Да се оправдаваме със сложен характер или лошо възпитание не е актуално към този момент- имали сме време да помислим над нещата и да коригираме поведението си.

Вместо да помислят над себе си  някои хора са склонни да казват: “Да,лайно съм си! Такъв съм и нямам намерение да се променям.” Ок, но ако си над 30 години то ти никого няма да впечатлиш с това, най-много животът да те избута в по-непрестижните си сфери и социални групи.

 

 

Да миришеш, като парфюмерийна фабрика

11

Няма нищо лошо в стремежа да ухаем хубаво. Но не трябва да изоставяме чувството си за мярка, когато се поливаме с одеколон. Ефектът е обратен и хората започват да кихат и кашлят от нас. Прокрадва се и подозрението, че или имаме проблем със собственото обоняние или се опитваме да заглушим някакава своя неприятна миризма.

 

 Да се гордееш с неправилното си хранене

12

“Който не ме харесва- да не ме гледа!”-най-честото оправдание на хората, които не желаят да положат усилие да коригират порциона си и да се приведат в малко от малко по-приличен вид. Мъже на по 30 със шкембета, лочещи литри бира на пейките пред блока, дебели жени набиващи мазни баници… Всички те залагат на душевната красота, но уви вътрешната красота си личи и отвън!

 

 

Да не се четат книги

13

Съвременният житейски ритъм наистина оставя малко време за четене, но поне  един час дневно е възможно да се отдели. Например вместо висенето в социалните мрежи! Все пак, за да споделиш умен и оригинален пост ти трябва поне някакво ниво на обща и езикова култура, а те се обогатяват най-добре с четене на книги!

 

 

Да се унижава обслужващия персонал

15

Самоутвърждаването за сметка на  работниците  в сферата на обслужването, които са принудени да ви търпят , поради професионалните си задължения е признак на дълбоки комплекси и тежко минало в калта.

 Склонният да демонстрира значимост пред сервитьорки и продавачки обикновено е човек силно мачкан- или в детството  или в настоящето от страна на вишестоящи. При такива хора се задейства компенсаторният фактор да възстановят част от загубеното достойнство, като тъпчат по-слабите.

 

 

 Да се слуша музика на високо

( особено в колата на отворени прозорци!)

16

Вашите  музикални вкусове са си ваша лична работа, но да ги натрапвате на околните е изключително лош тон. Подаващия се лакът от шофьорското стъкло, в комбинация с  вибратото на Софи Маринова, каращо Голфа ви да се тресе  издават вашите родови корени потънали в дълбоката провинция.

 

 

Хвалбата с алкохолни подвизи

26

Това, че можете да погълнете огромни количества алкохол говори за особености на вашия метаболизъм и натрупания опит в областта. А това не е нещо, с което трябва да се гордеете. Сигурен белег е , че  именно това е нещото , което не ви е  позволило да натрупате  опит в по-престижни сфери.

 

 

Да се закъснява за срещи

29

Любителите  да закъсняват са убедени, че предизвикват у околните възхищение относно своята свръх заетост. Но не,  това е белег на вашите непункталност и безотговорност.Постоянните закъснения само дразнят. Хората, обикновено искат да демонстрират заетост и да си придадат важност закъснявайки, но успешните кариеристи умеят да правят точен разчет на времето си и да идват навреме.При това срещите минават по-плодотворно, когато никой не е изял от времето им със своето закъснение.

 

 

 Да си измисляме психични разстройства

22

Депресия, социопатия, социофобия – тези и други психични разстройства са много популярни измежду онези, които се опитват да привлекат внимание. Такава диагноза може да си измислим и без да сме  потърсили лекарско мнение. Но в действителност подобни патологии, дори и мними изобщо не са повод за гордост. Постоянно страдащите от психически разстройства от биполярно разстройство на съзнанието до панически атаки просто дразнят и карат околните да избягват тяхната компания.

 

 

 Да се правим на такива, каквито не сме

23

Даже ако вие много добре се преструвате на такива, каквито не сте, рано или късно истината ще изплува наяве.  Тук са основно хората, които се опитват да  демонстрират по-добро материално положение, отколкото това, в което реално са; хора демонстриращи опит  или познания там, където те им липсват; демонстриращите познанства с влиятелни хора или знаменитости, с които са успели да се снимат веднъж; демонстриращите принадлежност към социални групи, към които на практика не принадлежат.

” Ти знаеш ли кой съм аз!?” е  една типична издайническа фраза.

 

Хората, които позволяват твърде много на децата си

24

В наши дни се обръща твърде много внимание на правата на човека, в това число и на най-малкия на възраст. Но някои родители криво разбират понятието  права и не буквално дезертират от ангажимента да възпитават отрочетата си.  Разглезеното и разхайтено дете е обречено да направи много грешки в по-нататъшния си живот, да се въвлече в не един и два конфикта и да  научи правилния модел на поведние по болезнен за него начин.

 

 

 Да се позира с оръжие на профилната снимка

25

 

Макар вашите професия или хоби и да са свързани с притежанието или ползването на оръжие снимката с тях в социалните мрежи предизвиква единствено присмех и руши авторитета ви. Снимки, на които изглеждате  страшни и опасни свидетелстват за възраст, умствено развитие и социален опит на 14-годишен…

 

А вас кое ви дразни най-много в поведението на околните?

Вижте още...

Убий простака, но не с мълчание!

admin

Дебора е принудително изританата от Брадъра!

admin

ВОЛЕН СИДЕРОВ БУЙСТВА В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ! ПОТРОШИ ЛАФКАТА ДО НАТФИЗ! (ОБНОВЕНА+ВИДЕО)

admin