ПРАВАТА НА ЧОВЕКА

Не ми запушвайте устата-няма да стане!

ТЕКСТЪТ НА АЛБЕНА ВУЛЕВА Е СВАЛЕН ВРЕМЕННО ОТ РЕДАКЦИЯТА НА ЛЕНТАТА ЗАРАДИ ПРОТЕСТИТЕ НА НЯКОЛКО НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ И ОБИКНОВЕНИ ЧИТАТЕЛИ.
ЕКИПЪТ НА ЛЕНТАТА ЩЕ СЕ КОНСУЛТИРА СЪС СВОИТЕ ЮРИСТИ ДАЛИ ВЪЗМУТЕНИТЕ ГРАЖДАНИ ИМАТ ПРАВО ДА КОРИГИРАТ СВОБОДАТА НА СЛОВОТО ДО РАЗМЕРИ ЗА ЛИЧНА УПОТРЕБА.
ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ТЕМАТА.
Ето, това съобщение ме посреща на средата на моя статия за сайта Лентата.

http://www.lentata.com/page_6863.html

Оказва се сюрия НПО-та и безделни организации оказали натиск върху частен интернет сайт и си позволявали да изразяват претенции за съдържанието! Позволявали си, едва ли не да заплашват свободата на словото и се благодарим само на слабохарактерността на българските НП организации, че сплашването не е от типа “инцидента Шарли Ебдо” и целостта и съхраността на редакцията на Лентата няма да ми тежи върху съвестта. Там няма да ми натежи и нерадостната съдба, която предричам на дръзналите да посягат върху свободата на моето слово и свободата ми да формирам, притежавам и изразявам мнение. Да го правя свободно! Аз имам гарантирано, конституционно право да притежавам мнение! И никъде не фигурира забрана да го споделям с околните, без това да ги принуждава по какъвто и да е начин да се съгласяват с мен, да възприемат моите виждания и позиции. Не бъркайте понятия, цели, задачи, юридически термини и тълкувания. Не се опитвайте и да обърквате и заблуждавате другите- няма да мине! Няма да стане! Всеки дръзнал, особено след всемирните шествия в защита на свободата на словото и журналистическата професия, след терористичния атентат в редакцията на френския вестник “Шарли Ебдо”, да прави опити да налага цензура няма никакво място в съвременната действителност. Всеки, който експлоатира деликатни тематики за лично облагодетелстване и оказва нерегламентиран натиск върху медии, журналисти и граждани по повод техни виждания, становища, мнения и тези, трябва на мига да изчезне от правния мир. Недопустимо е в 21 век да поставяме тиксо на устите си, да поставяме страха от злонамерената употреба на правораздавателните институции, и евентуалното размотаване по инстанции, което може да ни предстои, пред свободата си да имаме гражданска позиция, човешка дейност на разсъждения и формиране на мнение! Не забравяйте, че тези същите институции следят и за вашата дейност, вашите цели, и резултатие, които преследвате, както и способите, които употребявате, безделни, безпредметни НПО-та. Няма да позволя, като гражданин и като журналист да ми се запушва устата, да бъда ограничавана в творческия си процес, в разсъжденията си, в поставянето за обсъждане на въпроси, които намирам, че са на дневен ред , или за които считам, че е полезно да се води дебат! Всеки, който е замесен в опита да ми се наложи цензура, да ми се запуши устата и в извиването на ръцете на медиите, които публикуват или излъчват мои трудове, ще бъде поставен на мястото му! Абсолютно забранявам на всякакви НПО- та да разпростират грижите си върху моето съзнание и начина по който то функционира!Дълбоко не препоръчвам на никакви организации, да поставят себе си в обсега на прекалено голям интерес от моя страна-вие много добре знаете, че това въобще няма да е във ваш интерес! Насрани са ви гащите!!!
Сега следва оригиналния текст, обект на жалби и сигнали, който бе частично свален от сайта Лентата, поради оказания им натиск! Никой да не се чувства свободен да ми оказва натиск, да ми сигнализира или да ме информира, по какъвто и да било способ, относно емоциите си спрямо съдържанието на текста, с цел той да бъде свален или променен! Всякакъв такъв опит в тази насока ще бъде тълкуван от мен, като оказване на тормоз, заплахи и сплашвания и ще предизвика ответна реакция! Приятно четене!
ТОЗИ ТЕКСТ Е ЗА РАСИЗМА…
Поредицата дивашки прояви на нашенци от изминалите дни, като пребития до смърт болен от шизофрения във варненски МОЛ (защото извършителите “мислили, че няма близки, които да ги съдят”) или пребитата собственичка на фермата за малтретирани животни Вера (отново край Варна) някак ме обезверяват и отказват да коментирам това озверяло, наше общество. Няма да се оправим. Зли сме. Лоши хора с лошо общество, което категорично отказва да се ангажира с каквото и да било стоящо по далече от чинията му с боб. Няма бъдеще тази държава с такъв народ и не я виждам българската държавност налична след 30-50 години. Повече живот на международната, политическа карта не и давам.
За това днес, отвратена от нашенеца ще обърна взор към други географски ширини, някои от които също са населявани от народи, за които явно природата не предвиждаше дълго съществуване, обаче световната звездна общественост, така се вкопчи в спасяването на угасващите им животи, че дори смъртта се оказа безсилна.
Апропо, този текст е за расизма. Против него много се бори всеобщата, законодателна мисъл, но за сега борбата е, макар и безмилостно жестока, но безрезултатна. Защото расизмът е природно заложена даденост. А, против природата е много трудно да се върви. И не, нямам предвид, това че расизмът е заложен, чисто емоционално, като лошо отношение към представителите на други раси. Не, просто расите наистина са различни. Те са с различни заложби и дадености. Природата е дарявала неравномерно или преднамерено различно. къде дарявала, къде ощетявала. Именно поради което, всякакви напъни представителите на различни раси да бъдат поставени при равни условия са обречени на неуспех. Не можеш да втълпиш на глобалната, човешка мисъл, че всички сме равни на този свят, при положение, че просто не сме! Раждаме се различни. По пол, по цвят, по интелект, по красота, по здраве, по сила. Различните дадености изискват различно третиране, уви! Колкото и да не ви се иска и да ви боли от това. Глупакът не може това, което може умният. Нито слабият може това, което може силният.
Нито черният може това, което може белият.
Тук се връщаме на онези националности, които според мен не са предвидени от природата за оцеляване , но Анджелина Джоли ходи да ги прегръща толкова често, че те някак си са все още на тази Земя. Всички знаем умилителните снимки с тънкокраки негърчета, кожа и кости, накацани от мухи….Неизвестно защо, въпреки че тези създания, са обект на хуманитарни помощи от десетилетия, нито коремите им са спаднали, нито мухите си избират други площи за кацане. Не ви ли се струва, че нещо куца в цялата схема?! Така де, ако тези раси подлежаха на някаква интеграция в съвременния етап на цивилазицонното развитие на човечеството вярвам след толкова визити на Анджелина Джоли все щяха да претърпят някакво подобрение… Но, не би.
Освен това лекциите за тънкостите на половия живот и раздаването на безплатни презервативи на тези многодетни, негърски майки с дълги до земята бюстове струва ми се дават ефект точно толкова, колкото биха намалили популацията на бездомни кучета. Но, там някак по-разумно се премина към програмата ” Кастрирай и върни”.
Не искам да си изгубите времето в глупави, съжалително-обвинителни коментари как нямали какво да ядат и вода за пиене, защото дори животните мигрират към по-добри условия на живот…Тия не мърдат и продължават да се подставят за удобна писта за кацане на мухите. Трудно мога да си обясня този ” стил на поведение” с друго, освен с отсъствието на достатъчен интелект просто да се сетят какво, аджеба да правят. Интелектуално капацитетът им е толкова. На пръв поглед по-нисък от колкото на една маймуна, защото маймуната винаги е в състояние да намери водоизточник…поне. И някак да си премести местообитанието в близост до храна и вода. Тези не мърдат с години-в пряк и преносен смисъл.
негър
Тааа, някак не съм съгласна да ме убеждават, че съм равна на тях. Или те на мен. Не, нямат право на същите права, като мен. Най-малкото мога сама да си разгоня мухите-нямам нужда Анджелина Джоли да идва за това.
Освен това потокът на миграцията, който все пак се забелязва у някои по-напреднали в еволюцията представители на черната раса е някак инвазивен по отношение на обитаваните от нас територии и в съответствие със законите на природата ми се струва неприязънта, да не кажа чувството, отбранителното чувство за самосъхранение да не ги приемаме, като свои…
И, както вече отбелязах естествената миграция винаги е по посока по-добрите условия на живот, та щом те идват към нас, а не ние към тях, явно ние сме си устроили къщичката по-добре…Това говори за две неща- те или не могат, или не искат сами да си поправят положението и идват на готово. А, след като не могат или не искат, а идват на готово, а ние от своя страна им дадем равни с нашите права, значи вече сме се поставили сами себе си в неизгодна, обслужваща спрямо тях позиция. От тук отново сме изгубили, направо изтървали положението с равенството. Да не говорим за справедливостта.
Та, както ви казвам расизмът си е природно явление. Расите са различни, не са равни по дадености. Не са равни по нрав, по интелект, по интереси, дори цивилизационният етап на който се намират и темповете, с които еволюират не са им равни. Оставете расизма на мира, здравословен е. Полезен и даже животоспасяващ. Не го пипайте, няма да изчезне. Не и преди да изчезнат расите. Но, така както напирате да ги омешвате и изравнявате това ще стане съвсем скоро. Не е много сигурно обаче коя именно раса ще оцелее…Молете се да е вашата правозащитници. Има и нечовеци сред човеците- научете се най сетне, пренебрегвайки финансовия интерес, да правите и тази разлика. Защото в една осоообено застрашителна по обем и размери маса- черните са недоеволюирали, арабите са диваци, а жълтите садистични изуити…Шансовете ни определено не са големи. Особено като се има предвид, че ние все напираме да ги спасяваме, а те на нас – не.

Вижте още...

ИСЛЯМЪТ Е ЗАБРАНЕН В ЯПОНИЯ

admin

КАК ЩЕ ГИ СТИГНЕМ…..

admin

Свалихме ли властта?

admin