ГОВОРИТ-ЗАХАЖАЕВА

ОПАСНОСТИ ПРИ КОНТАКТ С КОТКИТЕ- КАК ДА ГИ ИЗБЕГНЕМ?

ШИРОКИЯТ СПЕКТЪР ОТ БАКТЕРИИ, КОИТО ОБИТАВАТ НАШИТЕ ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ, НИКОГА НЕ Е СПИРАЛ ИСТИНСКИТЕ ЛЮБИТЕЛИ НА ЖИВОТНИ ДА СИ ВЗЕМАТ У ДОМА ПУХКАВ ПРИЯТЕЛ.МЕЖДУ ДРУГОТО, АКО ВИЕ ИЗПЪЛНЯВАТЕ ПРОСТИ ПРАВИЛА НА ХИГИЕНА, БОЛЕЗТОТВОРНОСТТА ОТ МНОЖЕСТВОТО НА ТЕЗИ МИКРООРГАНИЗМИ Е НЕ САМО НИЩОЖНА , А ДОРИ И ПОЛЕЗНА!

W94iC0IY5Ws

НАКРАТКО – ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ, КАКТО И ПТИЧКИТЕ, В ТОВА ЧИСЛО СА ИЗЦЯЛО БЕЗОПАСНИ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ. НО ВСЕ ПАК ИМА ИЗКЛЮЧЕНИЯ, С КОИТО ТРЯБВА ДА СТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗАПОЗНАТИ.
x8ZT45Xq7tw
ЕДНА ОТ ОПАСНОСТИТЕ Е ДОБРОКАЧЕСТВЕНАТА ФОРМА НА ЛИМФОРЕТИКУЛОЗА , КОЯТО МОЖЕ ДА СЕ ХВАНЕ ОТ ОДРАСКВАНЕ, ИЛИ ПРИ ПРЯК КОНТАКТ С КОТКАТА. ТАЗИ БОЛЕСТ МОЖЕ ДА СЕ ПРИХВАНЕ И БЕЗ ОДРАСКВАНЕ, ДОРИ И ОТ ЦЕЛУВКА НА СВОЯ ЛЮБИМЕЦ, КАКТО И НЕГОВОТО БЛИЗАНЕ НА ВАШИТЕ ЧАСТИ НА ТЯЛО.
45Lyg6Dnrto
СПОРЕД ДАННИ ОТ НОВИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ, КОИТО СА ПРОВЕЛИ СПЕЦИАЛИСТИТЕ ОТ ЦЕНТЪРА ЗА КОНТРОЛ НА ПРОФИЛАКТИКАТА И ЗАБОЛЯВАНИЯТА В САЩ – НАЙ ГОЛЯМАТА ОПАСНОСТ ИДВА ОТ МАЛКИТЕ КОТЕНЦА.
X0liAjPuZDo
ПРИЧИНИТЕЛ НА ТАЗИ БОЛЕСТ, ПРЕДАВАНА ЧРЕЗ ДРАСКОТИНИ Е БАКТЕРИЯТА Bartonella henselae, КОЯТО КОТКИТЕ ПРИХВАЩАТ ОТ БЪЛХИТЕ. СЪЩО ТАКА ТЯ СЕ НАМИРА В ЕКСКРЕМЕНТИТЕ НА ДРУГИ НАСЕКОМИ, КОИТО ОБИТАВАТ КОЗИНАТА НА ЖИВОТИНКИТЕ.
БАКТЕРИИ В ГОЛЯМОТО СИ КОЛИЧЕСТВО СЕ НАМИРАТ ПОД НОКТИТЕ И ВЪРХУ ЕЗИКА НА КОТКАТА, ОТ КЪДЕТО ПО ПРЯК ПЪТ ПОПАДАТ КЪМ ЧОВЕКА.
KzMDQpsgFYM
ОСНОВНИТЕ СИМПТОМИ ВКЛЮЧВАТ, ЛЕСНА УМОРА, ПОВИШАВАНЕ НА ТЕМПЕРАТУРАТА , УГОЛЕМЯВАНЕ НА ЛИМФНИТЕ ВЪЗЛИ.ТОВА ПРОТИЧАНЕ СЕ СЧИТА ЗА ЛЕКА ФОРМА И У ТЕЗИ, КОИТО СА Я ПРЕКАРАЛИ, СЕ ОБРАЗУВА ТРАЕН ИМУНИТЕТ. ПО ПОСЛЕДНИТЕ СВЕДЕНИЯ В САЩ , ВСЯКА ГОДИНА ТОВА ЗАБОЛЯВАНЕ ПРЕКАРВАТ БЛИЗО 12 ХИЛ. ЧОВЕКА, И ПРИБЛИЗИТЕЛНО 500 ОТ ТЯХ ИМАТ НУЖДА ОТ ХОСПИТАЛИЗАЦИЯ.
R2g6L6mxp1s
ВОДЕЩИЯТ АВТОР НА ИЗСЛЕДВАНЕТО ДОКТОР КРИСТИНА НЕЛСЪН ( Christina Nelson) И НЕЙНИТЕ КОЛЕГИ, НАПРАВИХА АНАЛИЗ НА ДАННИТЕ ЗА ТАЗИ БОЛЕСТ ОТ ДРАСКОТИНИ, В ПЕРИОДА ОТ 2005 ДО 2013 гг, И ОТБЕЛЯЗВАТ, ЧЕ В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ, СЛУЧАИТЕ НА ЗАБОЛЯВАНЕТО РЯЗКО СА НАМАЛЕЛИ, НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА УСЛОЖНЕНИЯТА СА СТАНАЛИ ПО-ТЕЖКИ. В НЯКОИ СЛУЧАИ ТОВА ВОДИ ДО ТУМОРИ В МОЗЪКА, УВРЕЖДАНЕ НА СЪРЦЕТО И СЕПСИС НА КРЪВТА. ВСЕКИ ОТ ПОСОЧЕНИТЕ СЛУЧАИ МОЖЕ ДА БЪДЕ С ЛЕТАЛЕН ИЗХОД, АКО БОЛНИЯ С ПОДОБНИ УСЛОЖНЕНИЯ НА ВРЕМЕ НЕ ПОТЪРСИ КВАЛИФИЦИРАНА ЛЕКАРСКА ПОМОЩ И ЛЕЧЕНИЕ.
7cZsY2X3x80
ОСНОВНАТА ЗАСТРАШЕНА ГРУПА ХОРА ОТ ЗАБОЛЯВАНЕ ЧРЕЗ ДРАСКОТИНИ НА КОТКИТЕ, ТОВА СА ХОРА СТРАДАЩИ ОТ ИМУНО ДЕФИЦИТ И ХИВ-ИНФЕКЦИИ, ПОНЕЖЕ ТЯХНАТА И БЕЗ ТОВА СЛАБА ИМУННА СИСТЕМА НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА СЕ СПРАВИ СЪС СИЛАТА НА БАКТЕРИИТЕ И ТОВА ВОДИ ДО УСЛОЖНЕНИЯ .
НА ВТОРО МЯСТО СЕ НАРЕЖДАТ ДЕЦАТА, КОИТО ИМАТ НАЙ ЧЕСТ КОНТАКТИ СЪС СВОИТЕ ПУХКАВИ ЛЮБИМЦИ, И МНОГО ПО ТРУДНО ИЗБЯГВАТ РЕЗКИ ЗАКАЧКИ С ОСТРИТЕ НОКТИ НА СВОИТЕ КОТЕНЦА.
7nU2XPC6Hrw
МАЛКИТЕ КОТЕНЦА НОСЯТ ПО ГОЛЯМА ОПАСНОСТ, ПОНЕЖЕ БАКТЕРИИТЕ ПРИ ТЯХ СЕ НАМИРАТ И В ТЯХНАТА КРЪВ.
РЕЗУЛТАТИТЕ НА ТОВА ИЗСЛЕДВАНЕ СА ПУБЛИКУВАНИ В ИЗДАНИЕТО Emerging Infectious Diseases. АВТОРИТЕ РАЗБИРАТ, ЧЕ ДА СЕ ЛИШИШ ОТ КОНТАКТА С КОТКИ Е АБСОЛЮТНО НЕ ВЪЗМОЖНО, ЗА ТОВА ПРИЗОВАВАТ ДА НЕ ПРЕНЕБРЕГВАМЕ И СПАЗВАМЕ НАЙ-ПРОСТИ ПРАВИЛА НА ХИГИЕНА.
ДОБРЕ МИЙТЕ РЪЦЕ СИ СЪС САПУН, СЛЕД ОБЩУВАНЕ С ВАШЕТО ЛЮБИМО КОТЕ, И СЕ СТАРАЙТЕ ПО МАЛКО ДА ГО ЦЕЛУВАТЕ ДРУЖЕСКИ, ЗА ДА ИЗБЕГНЕТЕ ПОСОЧЕНИТЕ ПРОБЛЕМИ.

 

 

 

qvbpONoYto0

 

Източник:https://vox64.com/

Вижте още...

ДЕСЕТТЕ НАЙ НЕПРИСТОЙНИ СЕКСУАЛНИ ТРАДИЦИИ НА НАРОДИТЕ ПО СВЕТА! ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ ДО СЕГА ГИ ПРАКТИКУВАТ И ХИЧ НЕ СЕ СРАМУВАТ!

admin

ТЮТЮНОПУШЕНЕТО-ДОБРОВОЛНО РОБСТВО ИЛИ СВОБОДЕН ИЗБОР?! ИМА ЛИ ИЗХОД, ИМА ЛИ ИЗБОР?!

admin

За Русия, любовта и Баба Дора- накратко!

admin