الْحَمْدُ للّهِ

Как да подобрим здравето си по време на Рамадан? Съвети от доктор Муджибура.

Рамадан за човека- това е истински Божествен  подарък!

Не всички учени знаят за вътреклетъчната детоксикация, която  жизненонеобходима за поддържането на здравето на нашия организъм. Кратковременното гладуване от 15 до 24 часа- това е единственият способ да  очистим от токсините нашите клетки из отвътре.

_wtyHTTU7A0

И така- колко време гладуваме по времето на Рамадан? Същите тези 15-19 часа в зависимост от местоположението ни. И този ущърб, който нанасяме на здравето си в продъжение на 11 месеца ние можем да компенсирме през месеца Рамадан. Ние трябва да кажем на Бог: ” Хвала Господи! Всемогъщият Бог ни даде този шанс!” Ние трябва да използваме това с мъдрост и знания, за да получим цялата полза от Рамадан.

Моята природна методика на лечение включва в себе си 17 часа гладуване.

И така, как да  прекараме месецът Рамдан с полза?

1. Сухур (сътрешният прием на храна преди гладуването) трябва да включва:
🔸хубави мазнини: масло от кокос, от млякое или разтопено масло (от животни, хранили се с трева) може да се употребява с черен ориз, киноа, елда, питки аттароти, овес;
🔸хорошие белтъчини, такива като яйца с салата,  супа отлеща, тиквена супа, морска риба с салата, пиле / говеждо / овче със салата. Салатата можне да се овкуси със самостоятелно приготовен сос, в състава на който влизат следните ингредиенти: зехтин , лимонен сок, черен пипер, розовая хималайска сол и мед.

ogc2LxVTlOA

2. Ифтар (вечерен прием на храна, разговеене):
Започваме с с вода. Отначало една голяма чаша със сока на половин лимон, розова хималайска сол. След това – 2-ра чаша вода с лимонов сок и мед. След това фурми, ягоди, плодове, такива като киви, ябълки, нар, смокиня. Тези плодове дават много ферменти. След това може да се чете молитвата Магриб.

pq_gusm8058

Слад Магриба може да се изяде  голяма чаша салата с орехи (гръцки, кедрови и др.), със семена (тиквени, слънчогледови) и яйца. Или може да се яде овесена каша с домашно мляко от бадем. Може също да се добавят орехи и семена. Ако след плодовете  не ви се яде, то може да пропуснете вечерният прием на храна. Просто пийте вода.

5uHvNIe-Hbs

 

Важното е да се пие много хубава вода- по 3-4 литра. Защото за вътреклетъчната детоксикация е необходимо такова количество вода, понеже по време на гладуването в кръвта се натрупват много киселинни отпадъци. Те трябва да бъдат неутрализирани и изведени от организма. А без вода това не може да стане.

Препоръчвам да се въздържате от растителните масла, които се продават по магазините, от простите въглехидрати, сладките плодове и техните соков, сладките храни, пържената храна и млечните продукти, освен  натуралното разтопено или масло от мляко.

Ако следвате моите Рекомендации след Рамадан ще се чувствате, като новородени! Много ваши здравословни проблеми ще изчезнат! Ще бъдет много по-енергични и силни!

Моля, използвайте този шанс с мъдрост и знания.

Да ви благослови Аллах и да ви даде търпение!

Муджибур Рахман –  доктор по медицина, доктор по философия, лекар-кардиолог, основател на клиниката “Vantage Natural Health” Center в Тайланд.

Вижте още...

Започва месецът РАМАЗАН!

admin

Къде може да хапваме безплатно в месеца Рамазан или вечерята Ифтар!

admin

Ифтар vs Фантастико

admin