СТЕГНИ СЕ

МОИТЕ ФИТНЕС СЪВЕТИ ЗА НАЧИНАЕЩИ ЕНТУСИАСТКИ (БЕЗПЛАТНИ, ФОТО, ВИДЕО)! ;)

С настоящото стартирам фото и видео съветите си за фитнес за дами. :) Тук ще публикувам обяснения и насоки за качествено постигане на резултати, а именно тяло, което да може да показвате с радост и без притеснения. Целта на тези публикации са да ви въведат в това занимание бързо, лесно, понятно. Те са за начинаещи, за такива, които влизат в залата, за да излязат от там с разголена рокля – мини и да събират погледи! Тук ще намерите съвети с практическа приложимост, без излишни задълбавания в дълбоките дебри на професионалния бодибилдинг. Поне за сега! Нека първо направим гледката в огледалото поне приемлива!
Започвам с най-неприятния дефект в женското тяло. Това не са дебелите крака и бричове, нащърбени от целулит и стрии – има и още по неприятно. Докато краката могат да се прикрият, някак преживеят или поне ги възприемаме, като някак естествено присъщ за дамите кусур, то увисналите предмишници са бич! Особено с напредването на възрастта (тук никой да не се успокоява, че е особено млад, възрастта започва да напредва още от навършването на 20) тази част на ръката започва да провисва, мускулатурата и кожата там се отпуска, започват да се трупат и излишни мазнини и се изправяме пред неприятния факт, че започваме да развяваме прилепови криле, щом решим да помахаме на някого за здрасти или сбогом или да изръкопляскаме по-енергично. тези опит за летене няма да доведат до желания резултат за това борбата с “ прилеповите криле“ трябва да се стартира от рано и овреме. Ако, обаче сте изтървали този момент на профилактика, превенция и имате нужда не просто от поддръжка, ами сте се докарали до там, че да трябва да ви режем крилата- сега ще обясня как именно може да стане това. Първо, имайте предвид, че всяко тяло е различно, както е различна и степента на пораженията, така че времето за което ще се отървете от възможността да литнете за всеки е различно.
Първото, с което трябва да се започне е изчистването на мастната тъкан от ръцете или с други думи- отслабването. Няма никаква полза да имаме хубави и стегнати мускули, ако слоевете мазнина не позволяват на околните, а и на нас самите да ги видим. Но, темата с отслабването, макар да е първа по необходимост ще я разнищя по-натам. Сега директно ще премина към разясненията как да стегнем висящите от предмишницата и неделикатно веещи се телеса там, т.к. докато отслабваме от към пухкави ръце трябва същевременно и да ги стягаме. защо е нужно това? Защото, ако просто отслабнем крилата ни ще станат по тънки, но за сметка на това по-дълги. Та така-упражненията за трицепс! Запомнете-особено са важни за жените. Особено лятото, когато излизате по потничета и други дрешки с къс ръкав. Не говоря за плажа- там на фона на всичко останало може да се окаже, че провисналият ви трицепс е най-малко забележимият ви дефект.
И така…
Упражнение №1
Заставате в изправено положение пред огледалото, (за да се мотивирате повече от грозната гледка-методът работи безотказно!). Всъщност, за да можете да следите дали правилно изпълнявате упражнението.. Взимате гиричка (препоръчително 1.5 или 2 кг.- повече от това е тотално излишно, дори погрешно за преследваните от нас цели на този етап). Повдигате ръката право нагоре, с изправен идеално лакът, като гледате да е изравнена с ухото ви. Не трябва да е наклонена назад, напред или прегъната. За да ви е по-лесно и удобно придържайте повдигнатата ръка с другата в основата ( при подмишницата).

трицепс 1 трицепс2 трицепс3

 

Започвате да свивате ръката в лакътя назад към гърба си.
Движението, към което се стремите е -все едно се опитвате с гиричката да се докоснете по гърба. Ръката пада отвесно назад от лакътя.

трицепс 4

Много е важно да изпълнявате упражнението бавно. Всяко упражнение трябва да се изпълнява бавно, като се стараете да усещате напрежението в тренирания мускул. Това ще ви помогне и по-правилно да нагласите тялото си спрямо движенията, които правите.

Повтаряте това упражнение по 12-15 пъти за всяка ръка. Не почивате между лява и дясна ръка, почивате след като сте направили 12-15 повторения с всяка. И така повтаряте занятието общо 4 пъти. Както е по-известно във фитнес-средите: правите 4 серии по 12-15 повторения. ;)
Следите дишането : Когато изправяме ръката нагоре издишаме, когато пада назад-вдишваме. Принципът на дишането при тренировка е да се вдишва тогава, когато няма напрежение и напротив-при напрежение да се издишва!
Следва Упражнение за трицепс №2 :)))

Вижте още...

Кардио упражненията

admin

СКОРО! КАК ДА СТЕГНЕМ ДУПЕТО!

admin

КАК ДА НАПРАВИМ ДУПЕ-ЧАСТ 1: КЛЕКОВЕ

admin