ТОЛЕРАСТИЯ

“Скромно” погребение….

По повод 1 март, така нареченият български празник Баба Марта, в който както знаете се закичваме с мартенички в бяло и червено, които според най-старите традиции се връзвали на децата за здраве и против уроки ще си поговорим за здраве и уроки.
Над 3500 лв. ще струва връщането на здравни права в случай, че никога не сме плащали за здраве, съобщават отлично информирани информационни източници… Сега. Първо да се спрем на формулировката- ” да си плащаш за здраве”…Интересен подход. Здравето ни е дар от природата, от Бог (ако сте вярващи). Здравето спада към онези блага, които са анй-;ценни и безплатни, а вие много добре знаете, че най-ценното ни е дадено даром от самият живот. Та, да запитам аз кому, защо и поради какви причин би могло да ми се наложи да плащам за здраве?!
Следваща интересна точка, от това само първо изречение на новината е “здравни права”. Кой отпуска здравните права? В чия власт се намира моето здраве, извън разбира се моите собствени ръце и природата?! Кой е този който може да ме лиши от правото ми на здраве?!
Изобщо, концептуално тук нещо не е наред. Някой се е взел по-насериозно, отколкото здравия разум позволява….
По-надолу в новината се изяснява, че въпросът изобщо не сти за здравето. за никакво здраве не се говори тук. Новината, оказва се била за това как да ни отнемат живота легално. Не, това че сме напълно излишни върху тази територия аз го знам отдавна. Но, не предполагах, че така грубо….Все ми се щеше да има някаква завоалираност на изтреблението ни.
какво четем в новената по-долу. Цитирам :
“Така, ако оттогава сме били в чужбина и наесен решим да се приберем за лека операция, ще си върнем правата не срещу 630 лева, а срещу почти 7000 лв., защото към този месец дългът ни е 3589 лв.”
Ще оставя настрана чисто матечатическия проблем кака така при дълг от 3589 трябва да заплатим 7000-да го отдадем на сметовоодна грешка, разбира се- неволна.
Обаче. Да си напрами една елементарна, практическа порверка, колко струва едно погребение и дали няма да ни излезе по-изгодно, лесно и без нерви просто да умрем? Такаааа, значи проверката установи- можеш да се погребеш без проблеми за около хилядарка, ако не капризничиш много да лежиш в италиански гроб. Ако капризничиш, тогава ще ти излезе точно, колкото една операция, като за след чужбина.
Не е като да не са ти предоставили избор! Бъдете благодарни, все пак няма да ви ги отнемат тия пари на сила, винаги можете кротко да се гътнете за 481 лев, колкото струва “скромно” погребение…
Оправданието за този пладнешки обир е особено интригуващо- да не се била източвала Здравната каса….А, за чий х*й да седи здравната каса пълна, а гробищата също да са пълни искам скромно да запитам аз, ей така скромничко, като едно “скромно” погребение?!
И не е ли целта таази каса да е пълна, за да се РАЗХОДВА когато някой има нужда от лечение. Не е ли това смисълът от института ОСИГУРЯВАНЕ?! Да се осигуриш, та да те лекуват. А, тук само си се осигуряваме, пък после, като опре до лечението- “О, ама вие вече три минути, откакто сте с изтекли здравни права…”
Като казах права… Правата имат уникалното свойство да се разпределят крайно неравномерно из българските георгавски ширини. Например, ако вие сте си български гражданин то няма и да ви напсуват на регистратурата в поликлиниката, ако не цакате 7 бона.
Другояче седи обаче въпросът със скъпите гости на родината, така наречените “бежанци”. Какво да прочета аз, във връзка с дълга ми от 7 бона към здравната каса.
“За поредна година лекари ще осъществяват безплатни прегледи в бежанските центрове у нас. Инициативата е под наслов: „Направи добро”…Да уточнявам ли как завършва крилатата фраза ” Направи добро, изяж….”? Май натам отиват нещата с тая необезопасена граница и забрана за носене и притежание на лично, огнестрелно оръжие ОТ ВСЕКИ!
“в екипа, осигурен от лечебното заведение, ще има офталмолози, педиатри, както и спешни медици с линейки, оборудвани с апаратура, лекарства и консумативи.”

линейка 2
Линейки ли?! Ама нали нямаше достатъчно линейки, бе?!

Вижте още...

Полет над кукувиче гнездо или когато искащите да са равни мачкат!

admin

Европа приема исляма! Франция преустроява 52 католически храма в джамии.

admin

Относно глобата от КЗД….

admin