ПРАХ В ОЧИТЕ

Да поработим за шефа

 

Както всички знаем YouTube вече не е само сайт в който можем да качваме забавни клипове, а е цял отрасъл, индустрия сработена с музикалният шоубизнеса по света.
Индустрия в която както собствениците на YouTube печелят така и авторите.
Само че в България, или по скоро в поп-фолка авторите (певиците и техните екипи духат супата)
Ето как стоят нещата:
Да речем че авторът Х качва даден клип – всички вие знаете, че там има едни рекламки по 5 секунди и т.н. Та от тези реклами печелят всички. Авторът и собственика на въпросният клип  прибира между 1000 и 3000 долара на клип за 1 милион гледания.
Друг факт е, че има много фолк изпълнители като Галена,Андреа Азис, Преслава, Галин, Фики, Алисия, Анелия….(и много други) които генерират по 2-3-5 до 10 милиона гледания на видео.
Сигурно в момента си мислите: “Тези изкарват яко лев от това!”
Да, ама Не!  Кеша прибират или инжинера Димитров или фамилията Касъмови, съответно собственици на “Пайнер” “Диапазон” и “Ара”, и собственици на YouTube каналите и видеата които се качват.
Всичките тези от поп-фолка, не стига че трябва сами да си плащат видеоклиповете и песните, и да измислят какви ли не начини за самофинансиране, ами не получават и цент от гледанията на техните видеа.
Да не би на запад клиповете на изпълнители като Рияна, Ники Минаж, Дрейк, Кейти Пери и т.н. да се качват от Universal или Sony Music?! -Не, Всеки Изпълнител си има собствен канал.
Дори в съседна Турция звезди като Таркан или Гюлшен, Сердар Ортач си имат собствени канали.
Хубава работа господа продуценти. Ето така трябва да третирате служителите си.

АВТОР: Фавиол Сефери

Вижте още...

ГАВРЯТ НИКОЛЕТА ЛОЗАНОВА В БИГ БРАДЪР

admin

НОВИТЕ ИЗКУСИТЕЛКИ НА ХОЛИВУД

admin

Филмът ” Сан Андреас”- рецензия!

admin