ОПАШКИ

ПРОТЕСТ ЗАРАДИ КУЧЕШКИТЕ БОЕВЕ В СТАМБОЛИЙСКИ

На протест пред кметството на град Стамболийски от 11.00 часа в неделя, 22 февруари се събират членовете на Фейсбук групата “Не на боя между кучета в Стамболийски”. Като “Скръбни вести” писа по-рано, в града цигани организират ежедневно, противозаконни боеве с кучета. Битките са извършвани от непълнолетни лица от ромски произход в присъствието на малолетни, което е престъпление според българското законодателство и попада под ударите на чл. 325а от Наказателния кодекс. За извършваната спрямо животните жестокост разбира Стефан Ангелов и не остава безразличен към съдбата на четириногите, които всеки ден стават жертва на кървавите занимания на ромите. Стефан прави всичко възможно злодеянието на циганите да стигне до широката общественост, както и да предизвика реакция у природозащитни организации и държавни органи. Той е създател на Фейсбук групата”Не на боя между кучета в Стамболийски” и организатор на протеста в неделя пред кметството на града.

стефан ангелов 1Стефан ангелов2

Стефан Ангелов, създател на групата “Не на боя между кучета в Стамболийски” и организатор на протеста

Ето какво разказва самия Стефан Ангелов за гражданската позиция, която заема по казуса и за своята лична активност:
“Един приятел ми писа лично съобщение с линк към видеоклипа в профила на въпросния ром и ми каза да го изгледам. Отчаях се, като го изгледах и като видях “интернет биячите”, които коментираха и не допринасяха с нищо. Реших да разгледам целия профил на Ремзи плюс коментарите, за да събера инфо къде живее, къде учи и какви ги върши. По-късно се сетих да направя и страницата, за да обединя всички хора, които са против това и да постигнем нещо заедно! За пръв път успявам да допринеса за нещо подобно. Преди това също съм се отвращавал от подобни безсърдечни изроди, но е имало хора, които са се заели по случая. Но този път се радвам, че лично аз съм допринесъл за всичкото това, което се случва.
Разбрах от една жена, че същите роми са организирали незаконни боеве с кучета и преди време. Ходили са полиции и тем подобни и не се е случило нищо. Потърсих съдействие и от други природни организации, но от “Четири лапи казаха, че по чл. незнам си кой от наказателния кодекс “бла бла бла” трябвало да подам жалба в полицията и те не можели нищо да направят по въпроса… Потърсих съдействие от всички телевизии, които се сещам и казаха, че ще работят по случая, но не мога да разчитам на това… Целта ми е да накарам голям брой хора да пуснат жалби в районна прокуратура със свободен текст и да се опишат всичките деяния на ромите плюс интернет престъпленията, заплахите и т.н. и да се приложи клипът. Лишаването от свобода за подобни деяния е до 5 години затвор + глоба от 1000 до 50000лв. Тъй като тези роми са непълнолетни ще стане малко по-трудно, но си струва да опитаме. Протестът ще се състои в неделя от 11:00 пред кметството в гр. Стамболийски. Заплашват ме, но не чувствам и капка страх! Все пак има и хора, които ще ме подкрепят в неделя и ще ми пазят гърба. А относно кучетата.. Ще им намеря стопани, ако бъдат извзети. Ще споделя в страницата ми “Не на боя между кучета в Стамболийски” и в личния ми профил “Stefan Angelow”, в който имам 5000 приятели. Все някой ще се намери да ги приюти. Ще потърся и помощ от други организации и всичко ще бъде наред.”
Целта на Стефан е да накара институциите и държавните органи да си свършат работата и да прекратят извършваната системно жесдтокост над животните. боевете с кумета са отколешен проблем не само у нас, но и по света. В родината ни обаче трудно и рядко се взимат мерки против това престъпление, т.к. заниманието далеч не е приоритет само на мургавите ни “събратя”. Кървавият “спорт” с кучета е и доходоносен бизнес и голяма, хазартна тръпка за мнозина. липсата на адекватни реакции, разкрити престъпления от този характер, както и наложени наказания се дължи вероятно на често споделяните, макар и под сурдинка опасения, че криминалното деяние се извършва и от мастити бизнесмени, и от представители на високите етажи на властта, а дори и от редови полицаи. Последното се сочи за причина отговорните органи да отклоняват встрани вниманието си от проблема! За това апелирам към всички граждани, съпричастни към спазването на законодателството в страната и милеещи за животните да алармират и оказват граждански натиск върху отговорните лица, за да се сведе до минимум възможността безнаказано да се провеждат кучешки битки.

Вижте още...

КУРтенкови пак полудяха! Садисти истерясват, чрез петиция. Сайтът я премахва.

admin

ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ ИСКАТ СЪД ЗА САДИСТ ОТ ФЕЙСБУК!

admin

ЖИВИ ДА ГИ ОДЕРЕШ!

admin