ТИ ДА ВИДИШ...

Зукърбърг губи 3.3 милиарда щ.д. заради промяна в нюзфийда на Фейсбук, която дава предимство на личните постове

3.3 милиарда от личното си състояние загуби Марк Зукърбърг, след като цената на акциите спадна с 4.4 % след като бе обявено, че алгоритъмът на нюзфийда на социалната мрежа е променен. Новината бе съобщена в четвъртък и още преди борсовите пазари да отворят в петък сутринта стойността на акциите на социалната мрежа бе спаднала драстично.

Приближени до бизнеса разясняват, че в петък акциите на  Фейсбук се търгували за 179.37 щ.д., което е с 4.4% надолу от цената им в четвъртък-187.77 щ.д.

mark-zuckerberg-360x215

От Форбс изчисляват, че за съоснователя,председателя на борда на директорите и и изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг това се равнява на 3.3 милиарда или 4.4 % намаляване на личното състояние.

33 годишният М. Зукърбърг, който основава Фейсбук през 2004-та,  на 19 годишна възраст, все още притежава 17 на сто от акциите на дружеството, което стана публично достояние през 2012 г.

В четвъртък Зукърбърг обясни причините, поради които е взел решение да промени алгоритъма, според който се показват постовете във Фейсбук , заявявайки че е искал да отдаде приоритет  на постовете от приятелите и семейството пред публикациите набизнеса и брандовете.

” Създадохме Фейсбук, за да помогнем на хората да останат свързани, за да сближава хората, които наистина значат нещо едни за други”-обясни Зукърбърг. “Но напоследък получихме данни, че публичното съдържание-постовете от бизнеса, брандовете и медиите – избутва личните постове и моменти, които сближават хората помежду им.”

618x463

“Поради това аз сменям целта. Давам задача на нашите  продуктови екипи да  се фокусират върху това да ви помогнат да имате повече значими мигове на комуникация, отколкото да ви помагат да търсите съотносимо  на вашите интереси съдържание.”- допълва още той.

Някои обаче предположиха, че промяната може би е била повлияна от твърдяното желание на Фейсбук да противодейства на това, което компанията смята за ” колапс на контекста”.

Това е феномен, при който хората спират да споделят достатъчно информация за личния си живот във Фейсбук, като така предоставят по-малко полезна информация за рекламодателите, от които социалната мрежа разчита на приходи.

Промяната във функционирането на нюзфийда може да насърчи хората да споделят повече от личния си живот, следователно това би повишило търговската стойност на  Фейсбук.

Финансовите пазари , обаче очевидно реагираха лошо на промените, най-малкото на първо време.

Въпреки това, според финансовите анализатори промените ще доведат до приходи за социалната мрежа в средносрочен и дългосрочен план.

Вижте още...

Ярки и удивителни снимки на подводния свят победиха във фотоконкурс сред 5 000 конкурента!

admin

12 звезди и техните деца на същата възраст

admin

Яйца от щраус пазят турските джамии

admin