ОПАШКИ

Цигански боеве с кучета в Стамболийски

Група в социалната мрежа фейсбук алармира, че непълнолетни цигани, в присъствието и на малолетни такива организират ежедневно боеве с кучета в град Стамболийски. Участниците в престъплението са се увековечили на обща снимка във Фейсбук. От ляво надясно са представителите на профили в социалната мрежа с имената- Mrazia Vsicki Obicham Edna, Lut Momche и Remzi Remzi Kalaydziev

мангалите
Мургавелките дори заснемат заниманията си с мобилни телефони и ги разпространяват чрез социалната мрежа Фейсбук.

клипа

Не се знае дали местната власт е наясно с извършваното престъпление по чл. 325а от Наказателния Кодекс, както и попадането на деянието под квалифицираните състави на правната норма :
(1) Който организира или участва в провеждането на боеве с животни, отглежда, тренира или предоставя животни за боеве, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от хиляда до десет хиляди лева.
(2) Наказанието е лишаване от свобода от една до пет години и глоба от пет хиляди до петдесет хиляди лева, когато:
1. деянието е извършено повторно;
3. на боевете присъства малолетно или непълнолетно лице;
4. боевете се заснемат с цел разпространение.
Според граждани, които на доброволни начала се заемат да разгласят и прекратят престъпната дейност на представителите на малцинствата основен извършител на деянието е Сали Рамзи, по прякор Райчо, който живее на улица Марица, в близост до бул. Стамболийски. Роден е на 25 .11 1998 в гр. Пловдив. Учи (ако все още посещава учебното заведение) в СОУ ” Христо Ботев”.

рамзирамзи1
За да прекратят издевателствата над кучетата в циганската махала, както и за да се потърси отговорност от извършителите на престъплението по чл. 325 а от НК будни граждани са потърсили съдействието на природозащитната организация ” 4 лапи”. За сетен път ставаме свидетели, че зад гръмките имена и прокламирана любов и грижа към четириногите НПО-тата в тази сфера се оказват тотално безполезни, когато бъдат потърсени по конкретен повод. Съдействието от тяхна страна не стига по-далеч от безпредметни съвети за обстоятелства, които са обществено известни и надали някой би имал нужда да ги чува точно от тях, все пак компетентността им би следвало да е в друга сфера, а не раздаването на правни съвети и напътствия.

4 лапи

4 лапи 2

 

Остава открит въпросът за нуждата и разходването на финансирането и евентуалното събиране на дарения и помощи, каквито опели въпросните природозащитни НПО-та честичко отправят….
Както често се случва, нашите братя цигани и този път демонстрират наглост и чувство на безнаказаност пред закона и обществото. Запознали се с гражданските нагласи, осъждащи жестоките им и противозаконни действия, а именно системното организиране на боеве с кучета и разпространяването на видеозаписи от същите в интернет  циганите публикуват свои снимки в социалната мрежа с безпардонни и дори обидни за българите и българските закони и институции постове.

мразя всички
Тази снимка е публикувана малко, след като циганите са разбрали, че във Фейсбук е сформирана група против незаконните боеве с кучета, които организират. Тя е озаглавена от мангалите така (оригиналното изписване е запазено) :”Nikoi nisto nemoje dani kaje i si pieme kolata”

цигани безпардонни

 

Ако институциите не вземат своевременни мерки гражданите обединили се във Фейсбук групата Не на боя между кучета в Стамболийски са готови да поемат разрешаването на случая в свои ръце. Липсата на адекватна реакция от отговорните органи и трудното приложение на закона, когато строгостта му е наложителна подтикват българина към саморазправа, която често се оказва единственият възможен път за достигане до справедливостта!

Вижте още...

КУРтенкови пак полудяха! Садисти истерясват, чрез петиция. Сайтът я премахва.

admin

Безделници в действие!

admin

ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ ИСКАТ СЪД ЗА САДИСТ ОТ ФЕЙСБУК!

admin