СТЕГНИ СЕ

ДА ОТСЛАБВАМЕ!

И така, почваме да отслабваме! Защото, кой, каквото и да ви говори дебелата жена е не толкова привлекателна, колкото тази с оформено тяло. Но, за да си личи, че тялото е оформено, трябва да се избавим от тапицерията на сланините. Този процес може би ви се струва труден, или дори невъзможен, досаден и обременителен, но това е само защото се хвърляте да го правите по неудобен за вас начин, следвате утвърдени диети, изсилвате се в желанието си да видите резултат и общо взето си оставате на финала все така дебела, но и разочарована. Запомнете, отслабването и оформянето на хубавата фигура трябва да ви носят удоволствие. Самият процес, ако е приятен за вас, то няма да ви тежат полаганите грижи за отърването от физиката на глиган. И в никакъв случай не се настройвайте, че ще видите някакъв резултат, изобщо не очаквайте резултат, само се наслаждавайте на процеса. И така ще останете изненадани колко бързо в огледалото ще ви посрещне една съвсем нова фигура.

аз в червено

Какво е основното, което трябва да се знае и без което нищо няма да има ефект?
Никога, (или айде, нека съм по-мека) много малко вероятно, а и в милиони пъти по-трудно ще постигнете желания ефект на загуба на обем (забравете теглото, то е без значение! Дори при ниско тегло може да приличаме на превтасало тесто! ) ако спазвате само диета, или само спортувате. За най- бързи, добри и трайни резултати трябва да съчетаете хранителен режим (не диета! ) с физическа активност. И в никакъв случай не забравяйте за ограниченията в храната. Те не са количествени, а по вид! Започваме с тях!

Какво да ядем и пием и какво да не ядем и не пием?

Световно известно е ,че тестени, пържени, газирани, мазни и алкохолни изделия са тотално табу! Забравяте и млечните продукти-кашкавал, сирене кисело мляко, прясно мляко, сладолед, сметана, кафе с мляко или сметана. Такъв разврат можете да си позволите веднъж в месеца, ако сте особена свиня и веднъж седмично, ако все пак се търпите. Все пак е добре поне първия месец да устискате без „лошите дни“. Идеалният вариант е така да настроите психиката и съзнанието си, че тези изделия изобщо да не ви влекат по никакъв начин и да не изпитвате необходимост да ги консумирате. Това е напълно реално, проблемни са само дните преди цикъл, когато нормално апетита се повишава до ниво зверски глад, но тогава пък и метаболизмът е завишен, та в тия периоди може и да хапнете нещо от забранените, но не много! Напитката, която ви е позволена е вода. Водата е полезна, хидратира организма и клетките, предпазва и от бръчки, освен това способства за отслабването. Ама, не се наливайте излишно, защото ще имате подут корем. Пийте, колкото ви се пие, но вода- не сок, не кола, не фреш, не шейк. Бира и вино- абсурд!
Сега, да видим храната. Храната е хубаво да се състои от салати, т.е. зеленчуци от всякакъв вид и естество, но сурови или на пара. В краен случай варени или печени, но това според мен си е чиста загуба на време. В супермаркетите продават готови торбички със салатки, измити, нарязани, само се изсипват в една купичка и сте готови. Но, ако ви влече домашно приготвената кухня, можете да стържете и режете зеленчуци у дома, да ги правите на пара, варите или печете. Олио или зехтин не бих ви препоръчала да слагате, но ако толкова пък ви е сухо-малко може. Все пак хранителния режим не трябва да е изтезание, иначе просто няма да го спазвате. :))))
Салатите може да овкусявате (пак натъртвам ОВКУСЯВАТЕ , а не изливате количества от по 1 кг) със сосове за салати, горчици, подправки и други. Употребяваната от вас сол и изобщо солените неща ограничете до минимум- те водят до жажда, до задържане на вода и от там ще изглеждате подпухнали (и дебели!). Ако, трябва да съм честна бих ви препоръчала да разкарате посоляването на храната допълнително от навиците си изобщо. Солта е вредна и за сърцето и за зрението!
Такааа, установихме, че основната храна за нас са салатите и изобщо зеленчуците! Овкусени леко, но в никакъв случай мазни, плувнали в олио или зехтин или на баба ви соса бешамел- това абсурд. Трябва да стоят леко сухички и малко безвкусни-иначе забравете за хубавата фигура и загубата на обем!
С какво да ги съчетаваме? Кашкавалите и панираните сирена ги забравяме до живот! Салатата си комбинираме с месо или риба. Тук е важно да се разбере, че месото или рибата не трябва да са от мазните, да не са пържени или печени в някакви мазни сосове- колкото по чисто и сухо е месото, толкова по-добре. Най-лесно за приложение е да се спрете на консервите риба тон в магазините. Най-качествени и евтини са в ЛИДЛ- там консервите са от филе, а не на парченца и дори тези в олио са с поносимо количество омазнина вътре-та може да си ги позволите. Цената е повече от сносна 2. 55.(За разлика от други магазини, където отиват и до 4 лв.)
Втори вариант е пиле. Варено или печено, на грил. Ако сте от мързеливите (като мен) вашият вариант са готовите пилета на грил. Купувате си едно и за цял ден ви е предостатъчно, дори може да стигне и до 2 дни. Тук ви обръщам специално внимание на това, да не си купувате никакви вакуумирани пилешки пържоли, филета, и меса, освен това тотално забравяте всякакви кренвирши, наденици, салами, луканки, кайми и прочее- всичкото това е съставено от соя , а от нея се набухва и пълнее, повече и от кашкавала. Такива работи-не! Пиле, което да има форма и вид на пиле се купува-не нарязано, вакуумирано1 под формата на кайма или кренвирши.
Друг вариант, който аз изобщо не го харесвам (на вкус) това е телешко месо. То е изчистено от мазнини и сухо, но според мен е тотално безвкусно и доста ще се измъчите с него. Все пак, ако сте добра домакиня и успявате да го приготвите по начин, позволяващ приятна консумация- и то е вариант.
Свинското -без мазнините по него. Избирате чисто свинско, бе сланини.
За финал относно месата: Най-важното е да си закупувате именно месо, такова което го виждате пред вас, че е месо- никакви предварително приготвени и нарязани месни продукти. Табу са салами, луканки, кренвирши, наденици, панирани хапки и каквото там друго извън витрината за чисто месо се предлага!
Относно начина на приготвяне- без мазнина, печено, варено, на грил, на жар. Пържени, готвени плувнали в мазнотии храни- забравете. Манджи-не! Картофи, макарони, мусаки, пълнени чушки и прочии “ семейни“ гозби- забравете. Никакви, ама никакви пици, сандвичи, хамбургери, Макдоналдс, КФЦ, хот-доци, дюнери -НИКОГА! Ама, няма само днес, няма веднъж в седмицата, няма с приятелки- забравете! Никога!
Салата + месо(риба) + вода! Това е вашата храна, ако искате да приличате на нещо поне за следващото лято.
Това ядете всеки ден, постоянно и единствено. Това е вашата храна. Всичко извън това е килограм върху задника ви и имайте предвид, че ако ще го трупате то поне трябва да знаете защо! Или с други думи- само в изключителни случаи, по празници!

И най-важното: не яжте тайно! Това, че никой не е разбрал, че сте се тъпкала с маргарин, майонеза, торта и пица не значи, че размера на задника ви няма да ви издаде!!!

 

Вижте още...

КАК ДА НАПРАВИМ ДУПЕ-ЧАСТ 1: КЛЕКОВЕ

admin

Л-КАРНИТИН

admin

МОИТЕ ФИТНЕС СЪВЕТИ ЗА НАЧИНАЕЩИ ЕНТУСИАСТКИ (БЕЗПЛАТНИ, ФОТО, ВИДЕО)! ;)

admin