ТОЛЕРАСТИЯ

Относно глобата от КЗД….

Вчера излезе в медиите новината, за това че съм глобена с 500 лева от Комисията за защита от дискриминация, заради това, че налагам тормоз и подлагам на множествена дискриминация уж бежанците, макар от органа да не са били така адекватни, че в акта си да очертаят поне някакви параметри на засегнатите от думите ми лица…Както и да е, с две предавания от далечната 2013-та се твърди, че съм разпалила омраза, вражди, нетърпимост, войни, апокалипсис и така нататък по отношение на циганите и другите им събратя, които от Близкия Изток и Северна Африка масово се преселват към Европа. И всички сме в ужас…
Предавания излъчени, когато проблемът бе в зародиш. Те трябваше да звучат като предупреждение. Като аларма, не само за това каква ще бъде реакцията на европейското население-тази, която сега всички ние на практика виждаме, но и какви сблъсъци- културни, религиозни, битово-комунални, криминални и сие ще възникнат при опита да се смесят вода и олио. Ако, беше предвидено да живеем с арабското и африканско население рамо до рамо надали природата би ни разселила на различни континенти…нали…
Но да се върнем на акта на КЗД, с който ме гробяват 500 лева, за това ,че още 2013 година казах какво ще стане през 2015 и защо именно ще стане така….
Както цялостната дейност на БГ администрацията и този резултат от безсмисления труд на държавен орган е дъблоко неадекватен. Може би, ако работиха с нормални темпове и бяха излезли с решение по-навреме тази глоба нямаше да звучи така нелепо…. Да, отново щяхме да се запитаме къде отива свободата на словото тогава. Да, все така щяхме да поставим въпроса защо КЗД умишлено всява раздор и разделение между социалните груби в БГ ( които в момента стават все повече и повече, с идването на новите ни ” жители”), като поставя едната група- на християнското население със светъл тен но кожата- в по-неизгодна позиция спрамо представителите на всички други цветове, етноси, религиозни вярвания…Защото всеки знае, че случай на глобен индивид за тормоз, дискриминация или обиди на расов и религиозен принцип, осъществени спрямо бял или християнин в нашата свидна родина няма. На обратното можем да се радваме в неограничен обем. Останалото е инструмент за тормоз, манипулация, ограничаване на свобода на мнение, мисъл, избор…За този тормоз и ограничаване в държавата работи цяла една институция в лицето на КЗД. Бавно работи, туткаво, тромаво, некачествено ,некомпетентно…ама и плащаме тока.
Та сега, две години по-късно тая комисия узря и роди акт. Дълбоко неадекватен. Неадекватен на фактическата обстановка- у нас и по света, неадекватен на здравия разум, неадекватен на обективната действителност, логиката, националното самосъзнание, неадекватен на времената, в които живеем.
Това бавно и трудно родено, мъртво родено бебче на ограничената, скотска и робска психика на бг администрацията никой ли не се поогледа да види, че се пръква на бял свят във времена, когато на унгарската граница тези бежанци ги поливат със струи ледена вода и обгазяват със сълзотворен газ?! Същите тези, които били се обидили, че през 2013-та съм им напомнила, че на мюсюлманството в България се гледа с едно по-друго око, заради Османското робство. Същите тези, които са дискриминирани, изтормозени, поставени във враждебна обстановка, защото бяха снимани как подритват донесените им от БЧК помощи по уличките около бежанските лагери, които при интервюиране обясниха , че са от къде ли не, но не и от Сирия…. На които бе казано, че България е твърде бедна и глупава, за да се грижи дори за собствения си народ, какво остава за тези носители на чужда вяра и култура, съвсем непознати за нас и с които едва ли бихме се справили…
И какво излиза сега?! Пак ние българите по-светци от папата? В Унгария, на границата ги поливат с ледена вода- дори децата и жените. Германия ги покани, но тактично си затвори границата. Президенти дадоха изявления на международно равнище , че няма да проявят гостоприемство, поставиха под съмнение националния произход на прииждащите пълчища хора , уж от Сирия, както и прочоните за тяхната миграция….
На този фон, в разгара на тази международна обстановка роден орган на правоприлагаща администрация изаква решение, с което налага глоба от 500 лева на журналист, защото преди две години предупредил, че това което става ще стане…
И вие ме питате дали ще обжалвам?!
Не, няма да обжалвам! Дори и задника няма да си изтрия с този акт, защото дори това е много за подобен, абсурден, по своето съдържание, тайминг и цели сетен резил на родната администрация.
Колко трябва да си нелеп и ограничен, като съзнание, за да изплюеш подобно решение по точно този казус, баш в такива времена на напечена международна обстановка, когато светът ври и кипи и се бушува срещу бежанския кризис, претопил се в коридор за радикални ислямисти, джихадисти, криминално проявени лица, дейци на ИДИЛ ( чието знаме вече бе развято по време на сбълъсци на бежанци с местни правоохранителни органи нейде в Европа!) и ако щете дори обикновени икономически емигранти от държави нямащи дори граница с воюваща Сирия!
Българските институции винаги са били неадекватни, несъстоятелни, нелепи и неубедителни в своята дъблоко некомпетентна и абсурдна дейност…
Е ли реално, това КЗД, което един Господ знае с колко тежи вържу бюджета с бездпредметната си, тромава и безсмислена дейност да изчака две години, за да се натутка да се произнесе и да се изтропа баш с такова съдържание на жалкия резултат от двегодишните си напъни да роди становище точно с такова решение, точно в такива времена?! Идиоти ли са допуснати да правоприлагат там?! Хора без интеренет и телевизия ли ?! На кой свят живеят тези членове на комисиите и защо, аджеба не са запознати с процесите, които протичат в света?! Е ли допустимо да се работи с такава ниска подготовка, такава лоша обща култура и незаинтересованост и непознаване на обществените нагласи и техния ход? Как може да се произнесеш с подобно неадекватно, нелогично и направо неинтелигентно становище по най-острия въпрос в настоящия момент?!
Да наложиш глоба за коментар по бежанския проблем, в какъвто аспект и да бе изразеното мнение във времена, когато това е тема номер едно за цялото човечество е не просто някакво банално ограничаване свободата на словото, това е симптом на такава ограниченост, такава откъснатост на българските институции от всякакви реалии, процеси и събития, че просто трябва да поставим под съмнение доколко изобщо в страната ни функционират механизми, които да следят за адекватността, подготовката, дори вменяемостта на (не)компетентните, правоимащи органи и лица.
Не на последно място, може би е добре правоприлагащите органи да познават и член 10 от Европейската конвенция за права на човека (ЕКПЧ) , където е гарантирано правото на свобода на изразяване. Да не говорим, че клетата ни родина е била осъждана от Европейският съд по правата на човека в Страсбург за нарушаването на тази разпоредба, та може би е редно да се познават практиките на международните правоприлагащи институции…. Да не се бачка тука по селски, като коне с капаци, без озъртане и сверяване на пясъчния часовник какво , аджеба става по света по това същото време… Че пак ще наплюете пейзажа с подобни актове и глоби, в тотален разрез с целия международен информационно-коментарен поток.
Изобщо хубаво е да се стремим към нива на интелекта у служителите в държавната администрация, които да им позволяват да правят отлики що е то лично мнение, що е то позиция по наболял обществен проблем от световно значение и що са то едни нежелани последици от осъществяването на фактическите състави на нарушенията “множествена дискриминация”, ” тормоз” и други, които се търкалят между зъбите на определени организации, в чието слугинажно обслужване е грозно вплетена една държавна структура, каквато е КЗД….
Хубаво е да се има предвид, че всеки акт се мотивира, като мотивите са обосновка на взетото решение, а не пост логорестично-графомански набор от определено направление термини и думи, намятани без да са обединени от вложен смисъл, логика или адекватност….Адекватност….тази дума не случайно я употребявам твърде често в тозци текст. Това липсва в дискутирания казус- адекватност. Някой ми развява пред носа два листа хартия с надраскани нелепици, неаргументирани, махленски изказвания на границата с нанасянето на обида- което, апропо би могло да навлече наказателна атговорност у авторите на този буламач, който ще приведа за пример по-долу.
Да попитаме какво се има предвид със следното изказване :
“Вулева използва въображаеми ситуации, както и историческото минало на завладяването на България от Османската империя, за да провокира негативното отношение на зрителя.”
Историческото минало ли е въображаемата ситуация или историческото настояще, когато бежанците веят знамето на ИДИЛ в центъра на Европа, а на Унгарската граница ги заливат със струи ледена вода?!
Опасявам се, че членовете на тази комисия не са доучили дотолкова, че да познават нито историческото минало, нито да асимилират и дават правилната трактовка на историческото настояще. Некомпетентност! Глупост! Неадекватност!
За чий чеп е издаден този нелеп акт? За да заличи историческото минало на България?! Или да опъне немощен параван върху историческото настояще на цяла Европа?!
Кому е нужен този позорящ компетентността на правоприлагането, като дейност къс хартия?
Махленски словоред на нищо незначещи фрази-кухи, лишени от смисъл и съдържание, които не постигат уви единствената цел на този акт- да се оправдае някак болнавото желание да се глоби някой за това нещо. Толкова с мотивацията, аргументацията и полезното действие на КЗД и техния абсурден акт.
Няма да го обжалвам. Няма и да го платя. Смешно е дори да го взема на сериозно. Постановявайки нелепи решения институциите сами се лишават от правото да им се дължи уважение- на тях и техните актове.
Докато не се осигури компетентност, адекватност, актуалност, уместност и вменяемост на институциите и техните служители мисля не е необходимо, като граждани да се обременяваме излишно, обръщайки внимание кой, къде, каква глупост издал на хартия.
За приложение на актовете си извън санитарния възел и кръглия шкаф правоприлагащите органи трябва да работят доста по-сериозно.
Преди всичко над себе си.
Решение КЗД

Вижте още...

Ритуалът ” Чаламбааа!”

admin

“Скромно” погребение….

admin

Европа приема исляма! Франция преустроява 52 католически храма в джамии.

admin