ПРАХ В ОЧИТЕ

АНДЖЕЛИНА ДЖОЛИ Е НОВАТА ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА

Анджелина Джоли ще изиграе ролята на руската императрица Екатерина Втора в новия си филм, където ще се изяви още като режисьор и продуцент.

ЕК ВЕЛИКА

Екатерина Велика

Холивудската звезда е закупила правата за екранизацията на бестселъра на британския историк Самън Себаг-Монтефиоре. Книгата разказва историята на любовта на Екатерина Велика и нейният фаворит Григорий Потемкин, като хвърля светлина върху тайният им брак. За сделката съобщава Daily Mail.
Анджелина не за пръв път ще се превъплъщава на екрана в царска особа. Тя вече е изиграла императрицата Олимпиада във филма на Оливър Стоун ” Александър Велики” от 2004-та година.
Също така Джоли се превъплъти в приказната царица Малифицент в едноименната приказка.
” щастливм съм, че Анджелина избра моето произведение, защото това беше моята първа книга и аз много си я обичам”-споделя Сибаг- Монтефиоре. ” екатерина е уникален женски образ. Чувствам, че доверявам тази история в нежни ръце.”-допълва още автора на историческата творба.
През 2000-та година на книжния пазар излиза написаната от енго биография на Григорий Потемкин “Potemkin: Catherine the Great’s Imperial Partner” ( в руска версия просто ” Потемкин”). Материал за книгата си авторът е черпил от петте хиляди непубликувани любовни писмаразменени между Екатерина и Потемкин.
Сделката между Джоли и автора на роматна до последно се държеше в тайна. По-рано беше съобщено, че анджелина и съпругът и Брад Пит са долетели в лондон за серща с кейт Мидълтън и принц Уилям. Намеренията на Джоли да екранизира любовната история на руската царица бе дъргано в тайна. Сумата на договора не се съобщава, но според еддин от източниците на британското издание авторът на книгата е получил “чек с пет нули”.
Къде и кога ще започнат снимките за сега не се знае. Не са известни също така и и мената на актьорите, които Джоли е набелязала за свои партньори за ролята на Потемкин.
Преди Анджелина ролята на Екатерина е била изпълнявана от Марлене Дитрих, Бет Дейвис, катрин Деньов, Катрин Зита-Джоунс и Джулия Ормънд.

зита джоунс

Катрин Зита-Джоунс в ролята на Екатерина Втора разхождаше корона , обсипана с диаманти.

марлене дит

Марлене Дитрих блестеше в гусарска униформа.

В руските екранизации на историята на царицата главната роля е била поверявана на Юлия Снигер, Марина Александрова, дъщерята на Алла пугачова- Кристина Орбакайте и Светлана Крючкова.

юлия снигер

Юлия Снигер бе Екатерина в последната руска екранизация.

Саймон Себаг-Монтефиоре е английски журналист и историк, доктор на философските и исторически науки, специализиращ история на Русия и СССР. През 90-тте години много пътешества из  територията на бившия СССР,  работейки във вестниците “Sunday Times”, “New York Times”, “The New Republic” и “Spectator”.
През 2000-та година е публикувана написаната от него биография на Потемкин “Potemkin: Catherine the Great’s Imperial Partner”.
През 2004-та година е издадена неговата книга “Сталин: дворът на червеният монарх”.
През 2007-ма излиза книгата му “Младият Сталин”.

Вижте още...

Фенове припадат заради Енрике Иглесиас в Истанбул

admin

Филмът ” Сан Андреас”- рецензия!

admin

НОВИТЕ ИЗКУСИТЕЛКИ НА ХОЛИВУД

admin