ДА СИ ДОЙДЕМ НА ДУМАТА

СТИГА С ТАЗИ ГЪРЦИЯ!

Какво ще се промени у нас след референдума в Гърция?
Нищо.
Освен, разбира се появата на две-три дълбокомислени статии, как гърците си отвоювали свободата, пък ние, ей на- не можем и прочии баналности, които ги пише и във Фейсбука по статуси. И този овчи възторг от случващото се в Гърция, като че ли нашенеца много разбира и отбира от това, което там се е случило…Като че ли българинът разбира от свобода, свободна воля, самостоятелни решения, отговорности, противопоставяне, отстояване на позиция, изобщо притежаване на позиция, достойнство, често, идеали, национална гордост, самосъзнание….и т.н. и т.п.
Резултата от референдума в Гърция беше по-ясен и от бял ден. Същата яснота притежава и бъдещето на България и нейния окаян народ, който в същата ситуация ще постъпи по коренно различен начин.
И защо, за Бога трябва да коментираме, че българинът е роб по душа и призвание, след като това е толкова ясно от историческа и обзервационна гледна точка. И от състоянието на суверенитета ни в този настоящ момент.
Защо трябва да сравняваме България с Гърция?! Кога Гърция е била под българско робство…,например?! И въобще, какви претенции към едни потомствени, доказали се роби, които са напълно в комфорта си бидейки такива?!
Защо ще го дигаме Бай Ганьо от масата, ще му нарушаваме спокойствието, ще го караме да поставя салата и ракията си на карта и едва ли не да му навираме в ръцете някаква отговорност за собственото му бъдеще?! От какъв, за Бога зор? Бай ви Ганьо от векове е научен други да решават вместо него , и ако нещо се обърка Бай ви Ганьо винаги знае, че има кого да псува, докато си сърба ракийцата.
Бай ви Ганьо никога не е виновен за нищо, защото винаги други са му виновни. До някъде това наистина е така, защото Бай Ганьо никога нищо не решава сам, той винаги е в подчинение на някого, винаги някому се подмазва, докато тайно ненавижда същия и го псува под сурдинка докато ближе прословутата ракия, която напоследък е подменена с двулитровки бира в пластмасови опаковки. Това, впрочем е единствената промяна в житието и битието на българина от векове насам.
Не искам да тормозите човека и да му насаждате чувството на вина, че видите ли не бил се борил, като в Украйна, не бил се противопоставял и гласувал, като в Гърция…
Ми, няма бе! Оставете го на мира! И такива са нужни на този свят. Ако всеки тръгне да се прави на самостоятелен, борбен и независим кой, по дяволите ще слугува и ближе задници?!
Плюс това не можеш да избягаш от природата си. Казано е : ” Роденият да пълзи, не може да лети!”
Така че, дайте да си пълзим в кръг кротко, докато не са ни казали на къде.

Вижте още...

About the loosers! До къде води нещастието и нереализираността в личен план!

admin

Вървя народе възродени и простотия сътвори!

admin

ИЗКУСТВОТО ДА ОБЩУВАМЕ!

admin